Bayraklı Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. Yıl dönümünde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlediği Atatürk’ü anma özel konseriyle andı. Gecede Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ve Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu Sanatçısı Nilgün Kızılıcı sahne aldı. Etkinlikte 29 Ekim’de gönüllerin bir araya gelerek oluşturduğu 1923 rakamının ve Atatürk’ün fotoğrafının yer aldığı ve üzerinde, “Rahat uyu atam. Bayraklı halkı cumhuriyete böyle sahip çıkıyor” yazan dev pankart vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı

Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Celal Kocabaş ve eşi, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SÜRPRİZLE BAŞLADI

Atatürk’ü Anma Gecesi etkinliği bir sürprizle başladı. Bayraklı Belediyesi’nin Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü nedeniyle Smyra Meydanı’nda düzenlediği 1923 kişin aynı anda zeybek oynayıp ardından da 1923 rakamını oluşturduğu etkinlikte yer alan Bayraklı’nın 23 Mahallesi’nden gelen 23 çocuk, Başkan Hasan Karabağ’a ellerinde dövizlerle sahneye çıkarak teşekkür etti. Çocuklar tarafından açılan, gönüllerin bir araya gelerek oluşturduğu 1923 rakamının ve Atatürk’ün fotoğrafının yer aldığı ve “Rahat uyu atam. Bayraklı halkı cumhuriyete böyle sahip çıkıyor” yazan dev pankart büyük alkış aldı. Başkan Karabağ bu sırada çocukların yanına gelerek onlarla birlikte 10. yıl marşına tüm salondaki vatandaşlarla birlikte söyledi. Bu sırada salonda dev Türk Bayrağı dalgalandırıldı.

ATATÜRK’ÜN İSTEDİĞİ BU

Atatürk’ü anma gecesinde konuşan Başkan Karabağ, “Bu görüntü harika bir görüntü. Bütün zeybekler bugün burada. Biliyorsunuz Zeybekler sadece zeybek oynarken diz çöker. 29 Ekim hafızalardan silinmeyecek bir etkinlikle Bayraklı’da kutlandı. Bayramları halkımızı içine alan etkinlikler haline getireceğiz. 7’den 70’e zeybek oynayanlar vardı. Atatürk’ün istediği bu aslında. Onun ismini sürekli anarak elbette kalbimizde yaşatacağız ama ülkemizi de çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Yani bir Ortadoğu Cumhuriyeti olmayacağız. Biz yüzünü batıya dönmüş ama değerlerinden sapmayan ezanın susmadığı, bayrağın inmediği Türkiye olacağız” dedi.

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ

Sürprizin ardından Dr. Halil Altınköü şefliğinde Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu sahneye çıktı. Rumeli Türküleriyle başlayan, Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği konserin ilk yarısı Harbiye Marşı ile son buldu. Verilen aranın ardından sahneye Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu Sanatçısı Nilgün Kızılıcı çıktı. Kızılcı, Türkiye’nin 7 bölgesinden seslendirdiği şarkı ve türkülerle muhteşem bir gece yaşattı. Gecenin sonunda Başkan Hasan Karabağ emeği geçen Koro Şefi Dr. Halil Altınköprü ve solist Nilgün Kızılcı’ya çiçek takdim etti.