Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri bir doktor eşliğinde evde hasta ziyareti yaparak vatandaşların rahatsızlıklarıyla yakından ilgileniyor.

Bayraklı Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü ücretsiz poliklinik, diş tedavisi, evde pansuman, enjeksiyon, engelli bakımı ve alo cenaze hattı hizmetlerinin yanı sıra bünyesinde bir doktor öncülüğünde oluşturulan sağlık ekibi, hasta vatandaşları evlerinde ziyaret ederek sağlık sorunları hakkında bilgi alıyor. Bu bilgiler doğrultusunda hasta ve hasta yakınlarına tedavi için yapılması gerekenler anlatılıyor. Hastaların sıkıntılarıyla ilgili bilgi alan sağlık ekibi, tedavi görmeleri için sağlık kuruluşlarına nakillerini de gerçekleştiriyor. Bu yıl içinde şimdiye kadar 250 hasta evinde ziyaret edilirken, 2 bin 515’i belediyenin donanımlı ambulansları evlerinden hastaneye ulaştırılıp aynı şekilde tekrar evlerine bırakıldı.

EVDEN HASTANEYE ÜCRETSİZ NAKİL

Poliklinik tedavisi için sağlık kuruluşlarına ulaştırılması gereken hastalar Bayraklı Belediyesi bünyesinde bulunan ambulanslarla istedikleri noktalara ücretsiz olarak taşınıyor. Belediyenin bu hizmetinden ücretsiz yararlanmak isteyen vatandaşlar 341 31 31 numaralı telefonu arayarak yararlanabiliyor.

“HER ŞEY VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN”

Ücretsiz sağlık hizmetleri ile vatandaşların yanında olduklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Hastalarımızı evde ziyaret ederek onların dertlerine derman olmaya çalışıyoruz. Evde pansuman ve enjeksiyon yapılması gereken hastalara sağlık ekiplerimizi gerekli işlemleri uyguluyor. Hasta ve hasta yakınlarının genel olarak yaşadığı sıkıntılardan biri olan hastaların sağlık kuruluşlarına nakillerini ücretsiz gerçekleştiriyoruz. Her şeyin başı sağlık. Bunu biliyor ve vatandaşımızın bu konuda yaşadığı sıkıntıların giderilmesine yardımcı olamaya çalışıyoruz” dedi.