Bayraklı’da sokak aralarından pazar yerlerini kaldırmak için çalışan Bayraklı Belediyesi, Osmangazi ve Çay mahallerine de otoparkı, spor sahası olan çok amaçlı pazar yeri kazandırmak için kolları sıvadı.

Bayraklı Belediyesi mevcut pazaryerlerini baştan aşağı yenilerken bir yandan da çok amaçlı pazar yeri projelerini tek tek hayata geçiriyor. Alpaslan ve Nafiz Gürman Mahalleri’nde kapalı pazaryerlerini vatandaşların hizmetine sunan, Gümüşpala Mahallesine ise içinde pazar yeri, spor tesisi ve düğün salonu bulunan çok amaçlı bir tesis yapan Bayraklı Belediyesi, Osmangazi ve Çay Mahalleleri’nde hayata geçireceği çok amaçlı iki tesisin daha projelerini tamamladı.

OTOPARKI, SPOR SAHASI OLAN PAZAR YERLERİ

Osmangazi mahallesinde mevcut sokak arasında kurulan pazar, yeni yapılacak modern görünümlü tamamlandığında pazar alanı 4 bin 332 metrekareye çıkacak. 440 metrekare kapalı otoparkı bulunacak tesiste 250 pazarcı tezgah açacak. Pazar yerinin üst bölümü futbol sahası olacak. Çay mahallesine ise 3108/8 sokakta Alsancak Devlet Hastanesinin polikliniklerin bulunduğu alana yapılacak pazar yerinde ise spor tesisi ve otopark da yer alacak.

SAĞLIKLI, MODERN GÖRÜNÜNÜMLÜ PAZAR YERLERİ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye olarak ilçenin farklı bölgelerinde ihtiyaçlara göre yatırımlar yaptıklarını belirterek, “Önümüzdeki süreçte de kentsel dönüşümle birlikte ilçemiz yeni alanlar kazanacak. Buralara halkımızın istekleri doğrultusunda parklar yapıp, yeni pazaryerleri inşa edeceğiz. Kültür merkezleri, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla Bayrakla İzmir’in parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Mahalle aralarında kurulan sağlıksız pazaryerlerinin yerine daha donanımlı, modern görünümlü alanlar inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.

BAKIM VE ONARIMLAR SÜRÜYOR

Öte yandan Bayraklı Belediyesi Fen işleri müdürlüğü mevcut pazaryerlerinden Gümüşpala Kapalı Pazar Yeri, Çamkıran Kapalı Pazar Yeri, Yamanlar Kapalı Pazar Yeri, 75. Yıl Kapalı Pazar Yeri, Alparslan Kapalı Pazar Yeri ve Yeni Girne Kapalı Pazar Yeri bakım onarımları ve elektrik tesisatlarında iyileştirmeler yapılacağını belirtti.