Bayraklı Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü emlak, çevre ve temizlik vergilerinin ikinci taksitinin son ödeme tarihinin 1 Aralık olduğu bildirdi. Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Bayraklı Belediyesi vezneleri hafta sonu da açık olacak.

Bayraklı Belediyesi, çevre ve temizlik vergilerinin 2. taksitini ödemek ve borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için hafta sonu mesai yapacak. Cumartesi ve pazar günü belediyenin gelir birimi ve Osmangazi, Çamkıran, Postacılar Hizmet Binalarındaki vezneleri açık olacak.

“YAPILANDIRMADAN YARARLANIN”

11 Eylül 2014’de yürürlüğe giren 6552 sayılı kanunla yapılandırma başvurularını ekim ayının başından itibaren almaya başladıkların belirten belediye yetkileri ise, “Borçları taksitlendiren ve faizlerin bir kısmını düşüren bir kanun düzenlemesi yapıldı. Yapılandırma emlak ve çevre temizlik vergilerini, 2013 yılı öncesi vergi borcu olanları kapsıyor. Ayrıca vatandaşlarımız çevre temizlik ve emlak vergilerinin 2. taksitlerini ödemeleri gerekiyor” dedi.

TEKNOLOJİ KULLANARAK VERGİ ÖDENEBİLİYOR

Vatandaşlar tüm borçlarını Bayraklı Sevgi Yolu alt sokağında bulunan gelir biriminden, Osmangazi, Çamkıran, Postacılar Hizmet Binalarındaki gişelerden nakit ve kredi kartıyla, www.bayrakli.bel.tr internet adresinden tüm banka kartlarına ait kredi kartlarıyla ve mobil bayraklı belediyesi uygulamasıyla da cep telefonlarından ödeyebilirler.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediyeye ödenen emlak, çevre ve temizlik vergilerinin, vatandaşlara hizmet olarak geri döndüğünü belirterek, “Vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamamaları açısından bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Belediyemiz hafta sonu da mesai yapacak” dedi.