Bayraklı Belediyesi, 150’ye yakın dernek, vakıf, sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Tülay Aktaş İzmir Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Platformu’yla eğitimden sağlığa, kültürden sanata kadar farklı alanlarda birlikte proje üretip hayata geçirecek. Platform temsilcileri ile bir araya gelen Başkan Karabağ, “Sizlerle birçok alanda ortak çalışmalar yapabiliriz. Mekanlarımızı ve imkanlarımızı kullanabilirsiniz. Bundan sonra da sizle doğru organizasyonlarda buluşalım. Özellikle eğitim konusunda işbirliği yapabiliriz. 25 semt merkezimiz var. Buralarda sizlere ihtiyaç var” dedi.

Dünya Barış Anıtı’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Tülay Aktaş İzmir Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Platformu dönem sözcüsü Şener Anadol, “İlk yıllarımızda az sayıda üyemiz vardı. Bugün 300’e yakın dernek ve vakıfla bir aradayız. 18 yıllık bu platform belirli dönemlerde toplanarak çalışmalarına devam etmektedir. Bir sivil toplum kuruluşu olarak topluma yararlı olmak istiyoruz” dedi.

BAYRAKLI’DAN BAŞLATMAMIZ ANLAMLI OLDU

Sözcü Şener Anadol’un konuşmasının ardından STK temsilcilerine Bayraklı Belediyesi tanıtım filmi izletildi. Sunumun ardından Başkan Karabağ söz aldı. “Biz demokratik sivil toplum örgütleriyle Bayraklı’da çok yakın ilişkiler içindeyiz” diyerek sözlerine başlayan Başkan Karabağ, “70 civarı yöre derneğimiz var. İçinde kültür sanat dernekleri de var. Ülkemizin farklı bölgelerinden göç alan bir ilçeyiz. Bayraklı küçük bir Türkiye örneğidir. Dolayısıyla ben burada çok kültürlülüğü yaşıyorum. Bunu da bir harman içerisinde götürebiliyoruz. Temel amacımız Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerini yaşatmaktır. Bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da bunu hep birlikte Türkiye’ye gösterdik. Aranızdan etkinliğimize katılanlar da var. Muhteşem bir iş çıkardınız. Zeybek oynayanların heyecanı seyredenlerden daha fazlaydı. Bu da şunu gösteriyor. Biz Atatürk sevenler, Cumhuriyet yolunda ilerleyenler, bir şeyi şimdiye kadar eksik yapmışız. Birbirimize moral veren, haklılığımıza sahip çıktığımız organizasyonlar yapmamışız. Bunu özellikle İzmir’in kurulduğu yer Bayraklı’dan başlatmamız çok daha anlamlı oldu. Bizim Bayraklı’daki yolumuz budur” dedi.

SİZLERE İHTİYAÇ VAR

Batılı demokrasilerde STK’ların yerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Karabağ, “Demokrasiye yön veren kuruluşların 12 Eylül 1980’den sonra siyasallaşmasını engellediler. Demokrasinin bir ayağı sakat kaldı. Üniversiteler, sendikalar bu işin içerisinden çıkarıldı. STK’lar bir an önce ülkenin gidişatına müdahale etmesi gerekiyor. Bu konuda onların güçlenmesi için biz belediye olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz. Tülay Aktaş bir dernekler organizasyonu olduğu için ortak çalışmalar yapabiliriz. Mekanlarımızı ve imkanlarımızı kullanırsınız. Bundan sonra da sizle doğru organizasyonlarda buluşuruz. Eğitim konusunda işbirliği yapabiliriz. 25 semt Merkezimiz var. Bu merkezlerde sizlere ihtiyaç var” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamasında 1923 kişi arasında zeybek oynayan Tülay Aktaş İzmir Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği üyesi dernek başkanları mini bir gösteri düzenledi. O günü tekrar canlandırarak zeybek oynayan dernek başkanları alkış aldı.