Bayraklı Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadının Emek Dünyası stantlarında binlerce el emeği, göz nuru ürünler her gün satışa sunuluyor.

Bayraklı Belediyesi kadınlara pozitif ayrımcılık uyguluyor. Bayraklı’da üç farklı noktada bulunan 56 adet Kadının Emek Dünyası standında, 136 kadın ürünlerini her gün görücüye çıkarıyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stantlarda takı, tasarım ve aksesuarlardan oluşan birbirinden güzel ve özel ürün bulunuyor. Kadınlar burada hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de ürettiklerini satarak ev ekonomilerine katkı da bulunuyor.

KARABAĞ’DAN MÜJDE

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Kadın Emek Dünyası’nı kooperatifleştireceklerini müjdeleyerek, “Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Kadınların ayakta durabilmesi için ekonomik özgürlüğünün olması gerekiyor. Bizler kadınlara bu anlamda bir imkan sağladık. Ürünlerini belediyenin stantlarında satabiliyorlar. Buranın kooperatifleşmesi tamamlandığında Bayraklılı kadınlar el emeklerini Türkiye ve dünya pazarında satabilecek. Belediyemizde çok sayıda kadın çalışan var. Müdürlerimizin birçoğu kadın. Dört başkan yardımcımızdan ikisi kadın. Bu anlamda da örnek olduk. Eğitimden sağlığa kadınlara verdiğimiz desteği sürdüreceğiz” dedi. Başkan Karabağ, yerel seçimlerde sekiz kadın meclis üyesinin listelerinden seçildiğini sözlerine ekledi.

KADIN SIĞINMA EVİ, KADIN DANIŞMA MERKEZİ VE KURSLAR

Bayraklı Belediyesi’nin açtığı kadın sığınma evi kadınları ağırlamaya devam ediyor. Kadın danışma merkezinde ise kadınların her türlü sıkıntısıyla yakından ilgileniyor. Sorularına yanıt veriliyor. Belediyenin semt evlerinde açtığı kurslarda kadınlar meslek edinebiliyor.