İzmir’in Bayraklı ilçesinde, spor salonunda kadınlara özel olarak verilen ’zumba’ dersleri, farklı yaş gruplarındaki kadınlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Bayraklı ilçesinde, son yılların yaygın sporlarından birisi olan ’zumba’, kadınların rahat ve eğlenceli bir şekilde kilo vermesini sağlıyor. Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün Manavkuyu Kadın Dünyası spor salonunda verdiği zumba egzersizleri, yoğun ilgi görürken, farklı yaşlardan kadınları da bir araya getirdi.

"45 DAKİKADA 700 KALORİ YAKIYOR"

Üç yıldır zumba eğitmenliği yaptığını belirten Yeliz Aytimur, derslere tüm kadınları beklediğini söyledi. Aytimur, "2011 yılında zumba ile tanıştım. Kadın Dünyasında zumba, fitness, kids ve zumba step derslerini veriyorum. Bunlar çok zor dersler. Eğitimlerini yurtdışında aldım. Zumba kursu burada çok sevildi ve beğenildi. Bunu tanıttığım için çok memnunum. Bayanlar bir seansta 45 dakikada en az 700 kalori yakıyor. Bu da en az 3 aerobik dersi demek. Bunu bayanlar eğlenerek dans ederek sıkılmadan yapıyorlar. Derslere herkesi bekliyoruz” dedi.

"VATANDAŞTAN TALEP GELİYOR, BİZ DE YAPIYORUZ"

Bayraklı ilçesinde her kesime uygun spor imkanları sağladıklarını kaydeden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise, vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirdiklerini belirtti. Karabağ, konuşmalarını şöyle sürdürdü: "Vatandaştan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Zumba ile ilgili kadınlarımızdan yoğun bir istek vardı. Spor İşleri Müdürlüğümüz de böyle bir kurs açtı. Katılımcı sayısı oldukça fazla. Vatandaşlarımız müzik eşliğinde spor yapıyor. Olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu tür kurslarımız devam edecek."