Bayraklı Belediyesi bünyesinde yeni kurulan Spor İşleri Müdürlüğü ile ilçede spor çıta yükseltecek. Belediyeye ait spor tesisleri daha verimli şekilde kullanılacak, Bayraklı yeni branşlar ve yaz-kış spor olanakları ile İzmir’de farkını gösterecek. Spora ve sporculara her türlü desteği veren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Gençlerin ve çocukların gelişimine katkı sağlamak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spor en temel ulaşım aracımız oldu” dedi.

Bayraklı Belediyesi’ne ait Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu, Şehit Ümit Boz spor tesisleri, Doğançay spor tesisleri, Manavkuyu Spor Salonu, 75. Yıl Kültür Merkezi salonu, Bayraklı yüzme havuzu tesisleri, Gümüşpala, Soğukkuyu, Postacılar ve Mansuroğlu 75. yıl Halı Sahaları ile futbol, basketbol, voleybol, taekwondo, masa tenisi, atletizm, güreş, jimnastik, bale, zumba, plates, yüzme, tenis ve aerobik branşlarına ait faaliyetler yeni kurulan Spor İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

SOSYAL VE KÜLTÜREL VERİMLİLİK ARTIRILACAK

Müdürlük sportif ve kültürel etkinlikler, sporla ilgili panel, konferans, söyleşiler ve bu tür kültürel çalışmalar yaparak sporcuların sosyal - kültürel verimliliğini artırmayı amaçlıyor. Müdürlük özellikle gençlerin 12 ay boyunca spor yapabilmelerine imkanı sağlayacak yeni projeleri de beraberinde hayata geçirecek.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAK İÇİN

Spor okulları ve tesislerden elde edilecek gelirlerle halka en iyi hizmet sunarak, Bayraklı’yı spor ilçesi yapmanın uğraşı içerisinde olduklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Gençlerin ve çocukların gelişimine katkı sağlamak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spor en temel ulaşım aracımız oldu. Adalet Mahallesi’nde yakında açılışını yapacağımız kendimize ait bir spor salonumuz olacak. Salonda basketbol ve voleybol başta olmak üzere diğer salon sporlarına da uygun inşa edildi. Daha fazla branş daha fazla sporcu ile İzmir’de ve Türkiye’de hatta uluslararası organizasyonlarda Bayraklı Belediyesi’nin adını daha sık duyacağız” dedi.

TESİSLERİN ONARIM VE BAKIMLARI DÜZENLİ YAPILACAK

Spor İşleri Müdürlüğü asli görevlerinin dışında birçok görev de üstlenecek. Müdürlük ilk olarak Bayraklı’da spor yapma imkanı sağlamayı, profesyonel hizmetleri sürdürmeyi ve verimliliği artırmayı amaçlıyor. Bireylerin spor bilincinin oluşturulması ve spora en üst düzeyde katılımın sağlanması için gerekli projeler üretilecek. Belediyeye ait saha ve tesislerinin onarım, bakım ve işletilmesi sağlanacak. Tesisler devamlı olarak bakımlı ve hizmete hazır halde bulundurulacak. Müdürlük, amatör kulüplere ayni ve nakdi yardım yaparak gerekli desteği sağlayacak. Teşvik amacıyla gençlere spor malzemesi de verecek.