Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yeni kurulan Doğançay Futbol Tesisleri ile Osmangazi Mahallesi’ndeki Araçlar Amirliği’ne su ihtiyaçlarını karşılamak üzere artezyen kuyusu açtırdı. Tesis bakımı ve araç yıkaması için bundan sonra artezyen suyu kullanılarak tasarruf sağlanacak.

Bayraklı Belediyesi suda tasarrufa gidiyor. Geçtiğimiz günlerde hizmete giren Doğançay Futbol Tesislerinin su ihtiyacı vidanjör aracılığı ile sağlanıyordu. Tesisin hem su ihtiyacının giderilmesi hem de tasarruf sağlamak amacıyla bölgede artezyen kuyusu açıldı. 160 metrede bulunan su ile saha sulaması yapılacak, soyunma odalarında duş ve tuvaletlerde kullanılacak.

ARAÇLAR YIKANIYOR

Diğer artezyen çalışması ise Osmangazi Hizmet Binası yanında bulunan Araçlar Amirliğinde yapıldı. 98 metrede bulunan su, 750 litre kapasiteli bir pompa yardımıyla yüzeye çıkartılıyor. Su içinde servis ve otobüslerin de bulunduğu 30 aracın yıkanması için kullanılıyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye kaynaklarını en doğru şekilde kullandıklarını ve bu konuya büyük önem verdiklerini belirterek, “Artezyen kuyularından çıkarılan su sayesinde büyük bir tasarruf sağlayacağız. Doğançay Futbol Tesisleri’nden yararlanan çocuklarımız artezyen sayesinde rahat edecek. Belediye araçlarımız yıkanırken de artezyenden yararlanılacak” dedi.