Bayraklı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Toplum Sağlığı Bölümünün işbirliğinde gerçekleşen sağlık seminerlerinin ilki, Doğançay Semt Evi’nde başladı. Seminerlere katılan anne ve babalar, aile planlaması, kadın sağlığı, hijyen, öfke yönetimi ve stresle başa çıkma, ergenlik, ilk yardım gibi konularda bilgilendiriliyor.

Doğançay Semt Merkezi’nde düzenlenen sağlık seminerinde katılımcılara, ilk yardımdan, kadın sağlığına kadar günlük hayatta herkesin karşılaşabileceği sağlık durumları hakkında pratik bilgiler verildi. Eşrefpaşa Hastanesi Psikologlarından Şengül Çavuşoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı seminerde, ayrıca anne ve kadın sağlığı, aile planlaması, hijyen, öfke yönetimi ve stresle başa çıkma ergenlik konularında eğitim verildi. Psikolog Çavuşoğlu, "Toplum sağlığı kapsamında farklı yerlerde sağlık seminerleri düzenliyoruz. Bu seminerleri, semt merkezlerinde, sivil toplum örgütlerinde, amatör spor kulüplerimizde, kısaca vatandaşlara ulaşabileceğimiz her yerde ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz" dedi.

İLK YARDIM HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

İlk yardım eğitmeni Sümer Sabancı da, günlük hayatta yaşanan kazalar ve bu olaylar karşısında yapılacaklar ve yapılmaması gereken konular hakkında katılımcıları bilgilendirdi. İlk yardım uzmanı Sabancı, "Günlük yaşamımızda her an her yerde karşılaşabileceğimiz yaralamalar, hayvan, böcek ısırmaları, boğulmalar, elektrik çarpması, gibi pek çok hayati konuda vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bu bilgileri verirken olayın yaşandığı an ambulansın çağrılmasından olay yerinde oluşa bilecek diğer tehlikelerin nasıl önleneceği ve bu durumlar karşısında yapılması gerekenlerle yapılan hatalar hakkında detaylı bilgiler veriyoruz. Böylece ilk yardım yaparken başkalarının hayatlarını tehlikeye atmanın önüne geçerek bilinçli bir toplum oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

ÖNEM VERİYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, verilen sağlık seminerinin önemine dikkat çekerek, "Bu seminerlerde hayati önem taşıyan bilgiler veriliyor. Anne ve babalarımızın bu eğitimlere katılmalarını istiyoruz” dedi. Bayraklı Belediyesi Doğançay Semt Merkezi’nde başlayan sağlık seminerleri, yıl boyunca 23 mahalledeki semt merkezlerinde verilmeye devam edecek. Bu seminerlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, Bayraklı belediyesinin semt merkezlerine ya da 477 20 00 numaralı telefonu arayarak başvuru yapabilecek.