Bayraklı Belediyesi tarafından 2011 yılında hizmete açılan Nene Hatun Kız Misafirhanesi öğrencilere kendi evlerindeki konforu aratmıyor. 100’e yakın öğrenci iki, dört ve altı kişilik odalarda rahatlıkla kalırken, etüt merkezlerinde de ders çalışabiliyor. İlçeye ikinci kız misafirhanesi kazandırmak için harekete geçtiklerini müjdeleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, çalışmaların sürdüğünü belirtti. Gençlik eğitim merkezi, spor tesisleri, hobi kursları ve her mahalleye kütüphane gibi projelerle gençliğe yatırım yapan Bayraklı Belediyesi, Nene Hatun Kız Misafirhanesi’nde öğrencilere verdiği hizmetle dikkat çekiyor.

24 SAAT GÜVENLİKLİ

Misafirhanede iki, dört ve altı kişilik odalarda her öğrenci için kişisel eşyalarını koyabileceği dolaplar, banyo ve tuvalet yer alıyor. 9 çeşit kahvaltıyla güne merhaba diyen öğrenciler, kafeteryadaki çay servisinden yararlanabiliyor. Öğrenciler aynı zamanda misafirhanenin içersinde bulunan spor aletleriyle günlük spor aktivitelerini yapabiliyor. Etüt odası da bulunan misafirhanede öğrencilerin ders çalışırken ulaşmak istedikleri kaynaklar için bilgisayar, internet ve kütüphane bulunuyor. 24 saat güvenlik sistemi bulunan misafirhanede meydana gelebilecek olumsuzluklara anında müdahale ediliyor. Acil durumlarda ve haftada bir gün Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından görevlendirilen doktorlar öğrencileri ücretsiz muayene ediyor. Temizliğe de ayrı bir önem verilen misafirhanede öğrenciler için çamaşırhane ve ütü odaları bulunuyor. Tüm odalar kat görevlileri tarafından her gün düzenli olarak temizleniyor.

BİR AİLENİN İÇİNDE KENDİMİZ ÖZEL MİSAFİR GİBİ HİSSEDİYORUZ

Misafirhanede kalan öğrencilerden Hatice Sarıbey misafirhanede çalışanlarla bir aile ortamında olduklarını dile getirdi. Sarıbey, “Biz burada çalışanlarla anne, abla gibiyiz. Burada kendimizi sanki bir ailenin içinde özel bir misafir gibi hissediyoruz. Her türlü sorunlarımıza çözüm üretmeye çalışıyorlar. Sabahları 9 çeşit kahvaltımız var. Odalarımız çok temiz, çamaşır makinesi, ütü, ve yemek yapa bileceğimiz mutfağın olması büyük bir avantaj…Başkanımıza bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

BİZİM İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Ege üniversitesi öğrencilerinden Betül Aktaş ise “Odamızla ilgili bir sorun olduğunda bildirmemiz halinde anında çözüm üretiliyor. Sürekli sıcak suyumuz var, bir öğrenci için çok iyi bir imkan, hiçbir zaman ‘üşüyecek miyiz, tüpümüz bitecek mi?’ gibi sorunları düşünmüyoruz. Bizim için her şey düşünülmüş. Bize sadece derslerimize çalışarak sınavlarımızda başarılı olmak kalıyor” dedi.

İKİNCİ MİSAFİRHANE MÜJDESİ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Atatürkçü Düşünce Derneği’ne ait bir araziye kız misafirhanesi yapmak için görüşmelerin sürdüğünü belirterek, “Eğer bir aksilik çıkmazsa ilçemize ikinci misafirhanemizi kazandırmak istiyoruz. Nene Hatun Kız Misafirhanesi’nde kalan öğrencilerimiz çok memnun ve mutlu. Onların mutlu olması bizi de mutlu ediyor” dedi.