Bostanlı Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği BESİAD, Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Halk Bankası sorunların çözümü için ortak bir sorun havuzu oluşturmaya karar verdi.

Yönetim olarak herkes ve her sektörle sürdürülebilir iletişim içinde olma amacında olan BESİAD, Bostanlı Robin’s Hood’ta verdiği kahvaltılı toplantıda Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç, Halk Bank Bostanlı Şube Müdürü Fatma Terzioğlu Sertsu ve Bireysel Müşteri İlişkileri Yetkilisi Tarkan Şarlı’yı ağırladı. Türkiye’nin sendelemesinin en önemli nedenin iletişim eksikliği olduğunu söyleyen BESİAD Başkanı Feyyaz Sungur, “Bireylerin yaşadıkları topluma duyarlı olmaları çok önemli. Örneğin biz de sivil toplum örgütü olarak geçtiğimiz günlerde yaptığımız kermesin gelirini Soma Avdan İlköğretim Okulu’na bağışladık. Soma’daki öğrencilerin eğitimlerinin devamı ve kalitesi için elimizden geleni yapacağız. Bugün yerel yönetimlerde olsun merkezi yönetimlerde olsun hep iş konusu var. İstihdam sağlayamıyoruz. Çocuklarımıza iş bulamıyoruz. Öncelikle istihdam sağlayan ortamları oluşturmalıyız. Bu ülke bizim burada yaşıyoruz. İletişim kuralım, birlikte çalışalım. Hangi konuda olursa olsun sorunları paylaştığımız bir havuz oluşturalım ve birlikte çözelim” dedi.

BESİAD Başkanı Feyyaz Sungur ve Eş Başkan Altuğ Algur’un daveti ile Bostanlılı esnaf ve işadamlarıyla biraraya gelen Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç ve Halk Bank Yetkilileri ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti. BESİAD gibi güçlü bir sivil toplum örgütü ile biraraya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Arif Altıkulaç, “Benim adım Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası olsa da Bayraklı ve Karşıyaka ve Bostanlı’yı bir bütün olarak ele alıyoruz. Ticaret, sicil, Bağkur, Kosgeb, İşkur v.s. konularında bizlerden faydalanabilirsiniz. Özellikle Kosgeb’in bayanlar için önemli öncelikleri var. Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Kosgeb ile sizin aranızda köprü görevi üstlenebiliriz” şeklinde konuştu.