Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, bütünşehir yasasından sonra köy mallarını satmadıklarını belediye olarak malları köylünün kullanımına sunduklarını belirtti. 21 köyden 150 adet küçüklü büyüklü taşınmazın Beydağ Belediyesi’ne geldiğini belirten Başkan Vasfi Şentürk taşınmazları köylüye kiralama yolu ile verdiklerini kaydetti.

Taşınmazları köylünün kullanması gerektiğini savunduklarını bunun için birçoğu kestanelik olan taşınmazları köylüye kiraladıklarını söyleyen Başkan Şentürk kiralama yöntemi ile kısa sürede 120 bin TL gelir elde ettiklerini söyledi.

“150 TAŞINMAZ BELEDİYEYE DEVREDİLDİ”

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Başkan Vasfi Şentürk şunları söyledi: “30 Mart yerel seçimlerinin ardından uygulanan bütünşehir yasası ile Beydağ’daki köy tüzel kişiliğine ait 21 köyden 150 taşınmaz Beydağ Belediyesine devredildi. Bu taşınmazların birçoğu yıllardır köylerde ikamet eden köylülerimizin kullandığı kestanelik gibi taşınmazlar. Belediye olarak biz bu taşınmazları herhangi bir şey yapmaya başlarsak bütçe problemimiz eleman sıkıntımız ortaya çıkacaktır. Taşınmazlardaki ürünlerinde bir an önce hasat edilmesi gerektiğinden dolayı bu işi de en iyi köylümüzün bilmesi ile biz bu taşınmazları belediye olarak köylümüze kiraladık. 2 ay içerisinde belediye olarak elde ettiğimiz gelir ise 120 bin TL oldu. Bu rakam gerçekten çok başarılı bir çalışma sonucu gerçekleşti. Köylümüz de para kazandı belediyemiz de. Elde ettiğimiz bu para ile yine o köylere yatırımlar yapmaya başladık. Erikli, Çomaklar ve Tabaklar köylerimize istenilen ihtiyaç görülen düğün salonu ve spor salonları yapmaya başladık.”

KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Köylere yatırım projelerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan da destek gördüklerini belirten Şentürk, "başkan Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum. Ayrıca taşınmazlar içerisinde uzun zamandır dokunulmamış bugün ormanlık sardığı için yanına yaklaşamadığımız belediye olarak bir şey yapamadığımız birkaç kestaneliğimiz var. Bunları ben yaparım işlerim istiyorum diyen vatandaşımız çıkarsa da o vatandaşımıza satarız.”