İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, ESHOT, İZELMAN ve İZULAŞ’taki ulaşımda yaşanan aksaklıklara değindi. Doğan, "Ulaşımda parkur seferleri zamanında gerçekleşmemektedir. Dolayısıyla yolcular mağdur bir pozisyonda duraklarda daha fazla süre toplu taşıma araçlarını bekliyor" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, belediye meclisi olağan toplantısında konuştu. Doğan, ESHOT, İZELMAN ve İZULAŞ’taki ulaşımda yaşanan aksaklıklara dikkat çekerek, vatandaşların duraklarda bekleyerek mağdur olduğunu söyledi. Doğan, İzmir’de yaşanan trafik probleminin de altını çizerek, "Başlangıç noktasından son durak bitiş noktasına 20 dakikada ulaşması gereken bir otobüs bu sistemle ancak 40 dakikada ulaşabilmektedir. Bu süre kaybı nedeniyle de yolcular mağdur edilmektedir. Bunun en büyük nedeni İzmir’e yeni taşıt yolları yapmadığınızdandır. Kent trafiği tamamen kabusa dönmüştür. Parkur seferleriniz zamanında duraklara ulaştırılamamıştır. Trafik gecikmelerinden dolayı otobüsler milyonlarca liralık akaryakıtı boşuna tüketmektedir. Yakılan yakıt bizim milli servetimizdir. Artık elinizi vicdanınıza koyun ve bu kente alternatif taşıt yolları yapın. ESHOT’un boş yere yollarda harcadığı akaryakıt sayenizde kamu zararı oluşturmaktadır" diye konuştu.

"ESHOT ZARAR ETTİRİLİYOR"

AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, ESHOT’un mevcut işleyiş durumunu da değerlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesinin ESHOT’a zarar ettirdiğini iddia eden Doğan, "ESHOT atölyeleri geçmiş yıllara oranla teknolojiden ve verimli olmaktan uzaklaştırılmıştır. Eskiden adeta bir sanat ve beceriklilik üzerine kurulan ESHOT, şu an özel sektördeki servis atölyeciliğini yapmaktadır. Yani eskiyi sök, yeniyi tak mantığı ile idare edilmektedir. Onarım, beceriklilik ve liyakat tamamıyla rafa kaldırılmıştır. Durum böyle olunca yedek parçacılar kazanıyor, ESHOT zarar ettiriliyor. Peki, ESHOT’un en önemli harcama kalemi olan akaryakıt kullanım miktarı ekonomik midir? Fazla mesai ile çalıştırdığınız işçilerin yerine neden yeni şoför alımı yapmıyorsunuz? Yedek parça ve otobüs lastik alımları opsiyon ve fiyatları sizce ekonomik midir?" dedi.

DOĞAN’DAN ’İNSAN HAKLARI İHLAL EDİLİYOR’ İDDİASI

İzmir Büyükşehir Belediyesinin insan haklarını ihlal ettiğini de ileri süren Bilal Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İki gün önce bu salonda insan haklarından bahsetmiş ve insan hakları ihlallerinden şikayetçi olmuştuk. Ne yazık ki İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak insan haklarını ihlal etmekteyiz. Bilindiği gibi ESHOT vardiyalı olarak yedi saat çalışmaktadır. Ancak işçi kardeşlerimizin yedi saat ve üzerine ekstra beş saat fazla mesai yaptırılmaları işçi sağlığı, can güvenliği ve psikolojik sorunlara yol açacak noktada fazla mesailerle çalıştırılması, şoförün sinir sistemini tahrip etmekte ve olası kazalara da davetiye çıkarmaktadır. Bu koşullarla çalışan kardeşlerimizin ilerleyen yaşların da birçok farklı mesleki hastalığa yakalandıkları görülmektedir. Şoför kardeşlerimizin fazla mesaiden kaynaklı olarak toplum ilişkileri azalmakta, insani ve sosyal ilişkileri tamamen yok edilmektedir. ESHOT’un personel ve işçi çalıştırma politikası rantabl değildir. ESHOT’u başarısız bir şekilde yönetmenizin sorumlusu İzmirliler değildir. Zamcı politikanız haksızlıktır. Sizi ESHOT’u iyi yönetmeye davet ediyoruz. Sizi bu zamları geri almaya davet ediyoruz. Bu nedenle İzmirliler adına zamma hayır diyoruz."