İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Abla-Ağabey-Kardeş Projesi kapsamında bir araya gelen abla-ağabey ve kardeşler, aralarındaki güçlü sevgi bağı ile herkese örnek oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2007 yılından itibaren başarıyla yürüttüğü Abla-Ağabey-Kardeş Projesi, bu yıl Bornova ve Konak bölgesindeki kentsel ve sosyal olanakları kısıtlı bölgelerde sürdürülüyor. Körfez turunda bir araya gelen abla ve ağabeyler “kardeşleriyle” birlikte keyifli bir gün geçirdi. Üçkuyular Vapur İskelesi’nden hareket eden Bergama Vapuru’nda müzik ve oyunlar eşliğinde doyasıya eğlenen proje ekibi, en kısa zamanda yeniden buluşmak üzere sözleşti.

2007 yılı Mart ayında bir sosyal dönüşüm projesi olarak Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konan ”Abla-Ağabey-Kardeş Projesi”, her öğretim döneminde üniversite öğrencisi gönüllü abla ve ağabeyleri kardeşleri ile buluşturuyor. İzmir’e iç göçle gelen aileleri hedef alan proje, bu tür etkinliklerle kardeşlerin kent yaşamına katılmasını sağlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Merkezi’nde yapılan ön görüşmelerden sonra gönüllüler, gerekli eğitimleri tamamlayarak kardeşleri ile buluşmaya hazır duruma geliyor. Bu yıl Abla Ağabey Kardeş Projesi’nde yer alan 300 gönüllü genç, her Cumartesi günü 150 kardeşin evlerine giderek beraber zaman geçiriyor.

“Abla-Ağabey-Kardeş Projesi”, Türkiye’nin dört büyük kentinde (İzmir, İstanbul, Ankara ve Bursa) sürdürülen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de paydaş olduğu İGEP (İç Göç Entegrasyon Projesi) kapsamında İzmir’de gerçekleştirilen “Kentsel Yoksullukla Mücadele ve Sosyoekonomik Bütünleşme İçin Stratejik Eylem Planı Konferansı”nda da ele alınmış ve konferansa katılan uzmanlar ve akademisyenler tarafından “en iyi örnek” olarak gösterilmişti.