İzmir Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kiralama sistemi BİSİM’in toplu ulaşıma entegrasyonu için pilot uygulamaya Konak Metro İstasyonu’ndan başlıyor. Büyükşehir ayrıca, motorlu araç girişinin yasak olduğu Kuş Cenneti’ne de istasyon kuracak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “bisiklet kenti İzmir” hedefinde önemli adımlardan biri olarak 18 Ocak 2014 tarihinde hizmete aldığı bisiklet kiralama sistemi BİSİM’de hizmet alanını metro istasyonları ve aktarma merkezlerini kapsayacak şekilde genişletmek için çalışmalara başladı. İnciraltı - Mavişehir arasındaki 28 kilometrelik sahil şeridinde 29 istasyon, 311 bisiklet ve 439 park yeriyle hizmet veren BİSİM, toplu ulaşıma entegrasyonu sağlayacak projenin ilk adımını Konak Metro İstasyonu’ndan atacak. Pilot bölge olarak seçilen bu istasyona kurulacak “20 bisiklet kapasiteli durak” sayesinde İzmirliler, metrodan indikten sonra gitmek istedikleri noktaya BİSİM kullanarak ulaşabilecek. Uygulamanın özellikle işe giriş ve çıkış saatleri ile hafta sonları büyük ilgi görmesi bekleniyor. Kullanım istatistiklerine göre, 2015 yılı içerisinde diğer metro istasyonlarına da durak kurulması çalışmaları devam edecek.

İzmirlilerden gelen talepler doğrultusunda geliştirme çalışmaları devam eden BİSİM’in diğer bir yeni durağı ise motorlu araç girişinin yasak olduğu Kuş Cenneti’ne kurulacak. 24 adet park yeri ve 24 adet bisikletle hizmet vermesi planlanan istasyon sayesinde, Kuş Cenneti’nin tüm noktaları kolaylıkla gezilirken kuş gözlemcileri, fotoğrafçılar ve gezginler de “çevreci” ulaşım aracına kavuşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güncellediği mobil uygulaması sayesinde BİSİM istasyonlarındaki bisiklet sayıları ile BİSİM Kart’taki bakiyeler akıllı telefonlar üzerinden kontrol edilebiliyor. Kullanıcılar evlerinden çıkmadan www.bisim.com.tr adresine girerek de duraklardaki bisiklet sayıları online olarak sorgulayabiliyor.