Bornova Belediyesi, programında birbirinden güzel filmler bulunan “Salı-Çarşamba Sinema Günleri”ni başlattı. 11 Şubat’a kadar devam edecek etkinliğin ilk iki gününde “Eşrefpaşalılar” ve “Mutluluk” filmleri izleyici ile buluştu. Türk Sineması’nın son dönemde vizyona girmiş en en iddialı yapımlarına yer verilen gösterimlere ilgi yoğun oldu

Bornova Belediyesi, Türk Sineması’nın birbirinden güzel 19 filmini, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla sinemaseverlerle buluşturuyor. Altındağ Yıldız Kenter Sahnesi’ndeki Eşrefpaşalılar’ ile Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’ndeki “Mutluluk” filmlerinin gösterimlerine Bornovalılar yoğun ilgi gösterdi . Yapılan içecek ve patlamış mısır ikramları gelenlere sinema salonlarındaki gibi film seyretme keyifini yaşattı.

Sanata ve sanatçıya önem veren toplumların her zaman bir adım önde olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Yerel yönetim olarak yaptığımız fiziki yatırımların yanı sıra, sosyal ve kültürel alanlarda da hizmet vermeye çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz konserler, tiyatro gösterimleri ve çeşitli etkinliklere vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Bu da bizi çok memnun ediyor” dedi.

Film gösterimleri Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Bornova’da ilk kez gerçekleştiriliyor.11 Şubat 2015’te sona erecek gösterimleri, sinemaseverler 2 ay boyunca her hafta Salı ve Çarşamba günleri saat 20.00’de ücretsiz olarak izleyebilecek.16 Aralık Salı “Beynelmilel” filmi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde, 17 Aralık Çarşamba günü “Momo Kız Kardeşim” Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.