AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Delican, "Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamda her ferdimiz gibi özgürce kısıtlama olmadan yaşamaları, millet olarak en büyük zenginliğimizdir” dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle anlamlı bir mesaj yayımladı. Delican yayımladığı mesajında, AK Parti hükümeti döneminde engelli vatandaşlara yönelik yapılan yatırımlara dikkat çekti. Delican, "AK Parti, engelsiz bir Türkiye hayalini gerçeğe dönüştürmek adına yasal adımlar başta olmak üzere her türlü adımı bugüne kadar başarıyla attı ve bundan sonra da aynı kararlılıkla atmaya devam edeceğiz. Sosyal devlet anlayışını kendisine ilke edinen AK Parti, toplumun sosyal yaralarının sarılmasını kendisine öncelikli görev olarak belirlemiştir. Engelli kardeşlerimiz için yasal düzenleme yaptı ve ilk defa engellilerin yaşam koşullarını kolaylaştıran birçok uygulama hayata geçirildi. AK Parti Hükümeti olarak 2002 yılında iktidara geldiğimizde engelli bireylerimiz evlerinden dışarıya çıkamıyor, eğitim alamıyor, sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorlardı. Engellilerimiz kendi dünyalarında, kaderlerine terk edilmiş olarak yaşamlarını sürdürüyorlardı. Biz öncelikli olarak aldığımız kararlarla engelli bireylerimizin yaşam alanlarını genişlettik. 2005 yılında çıkarılan 5378 sayılı Engelliler Kanunu Türkiye tarihinde ilk kez gerçekleştirilen bir reformdur" diye konuştu.

"13 BİN ENGELLİYE KAMU İSTİHDAMI SAĞLANDI"

Bülent Delican, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Bugün İzmir ilimizde yüzde 13’leri bulan ve 100 bin civarında engelli kardeşimiz var. Yaklaşık 17 bin 201 kardeşimiz evde engelli yakınına baktığı için bir asgari ücret miktarında bakım bedeli alıyor. Toplu taşıma araçlarında erişilebilirlik zorunlu hale getirildi. Cumhuriyet tarihinde ilk defa Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılarak kamu kuruluşlarında engelli kardeşlerimizin istihdamı güçlendirildi. Sadece ikinci EKPSS sınavının sonucuna göre 13 bin engelli kardeşimizin kamuda istihdamı sağlandı. Bu sayı her geçen gün artmakta ve engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşamdaki etkinlikleri artırılmaktadır."