İzmir’de cam sektörüne 10 milyonluk yatırım yapan 24 yaşındaki Göknil Ay, camcıları tek çatı altında toplayacak dernek için kolları sıvadı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Lojistik Bölümü’nü bitirdikten sonra yurt dışında eğitimini aldığı cam sanayi sektörüne 10 milyon TL yatırım yapan Göknil Ay, camcıları tek çatı altında toplamayı amaçlayan dernek için çalışmaları başlattı. Ay, "Tehlikeli meslek gurubu sınıfına giren cam balkon sistemleri alanında çalışanları bir çatı altında toplamak için dernek kurma çalışmalarına başladık. Cam balkon alanında çalışan herkese önce derneğin faydasını anlatacağız. Amacımız, cam alanında çalışanların sorunlarını dile getirmek" dedi.

“ALKOLİKLER DERNEĞİ BİLE VAR”

Cam balkon alanında yatırım yaptıktan sonra önce çalışanların derneği olup olmadığını araştırdığını kaydeden Ay, dernek açma fikrini şu sözlerle dile getirdi: “Birçok alanda meslek gruplarının dernek kurduğunu gördüm. Alkolikler Derneği bile var. Cam balkon sistemleri alanında çalışanların neden bir derneği olmasın düşüncesiyle harekete geçtik. Gerekli girişimleri yaptık. En kısa zamanda derneğimizi kurarak işverenleri ve çalışanları bir çatı altında toplamak istiyoruz. Tehlikeli sınıfa giren cam sektöründe faaliyet gösteren herkese derneğimize üye olmaya davet ediyorum.”