Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, 26-27 Ağustos tarihleri arasında Hamza Baba Mahallesinde yapılacak olan 3. Hamza Baba Kültürünü Yaşatma ve Anma Günleri etkinlikleri öncesi yapılan hazırlıkları yerinde inceledi.

Yaklaşık olarak 20 yıldan buyana yapılan ancak son üç yıldan beri geleneksel hale getirilen Hamza Baba Kültürünü Yaşatma ve Anma Günleri bu yıl 26-27 Ağustos tarihleri arasında Kemalpaşa ilçesinde bulunan Hamza Baba Mahallesinde yapılacak. Etkinlik öncesi mahalle halkı ile bir araya gelen Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, festival alanı ve mahallede ekipler tarafından çalışma yapılması için talimat verdi. Hamza Baba Derneği Başkanı Fatma Taş ve mahalle sakinleri ile bir süre görüşerek yapılacak olan çalışmaları değerlendiren Uğurlu, "İlçemizde ve ilimizde çok önemli bir yer tutan Hamza Baba Kültürünü Yaşatma ve Anma Günleri etkinlikleri ile kapsamında dernek başkanımız ve vatandaşlarımızla bir araya gelerek yapılacak olan çalışmalarla ilgili istişarede bulunduk. Her mahallemizde olduğu gibi Hamza Baba Mahallemizde de belediye olarak çalışma yapıyoruz. Ancak böylesi bir etkinlik öncesi vatandaşlarımızın özel istekleri var mıdır diye geldik ve gördüğümüz ve vatandaşlarımız tarafından iletilen eksikleri gidermek için ekiplerimize gerekli talimatları verdik" dedi.

Hamza Baba Kültürünü Yaşatma ve Anma Günleri’nin Alevilik kültüründe ve bizim geleneklerimizde çok önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Uğurlu, etkinliklerin anlamlı ve renkli geçmesi konusunda Hamza Baba Derneği Başkanı Fatma Taş ve mahalle sakinleri ile birlikte ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını sözlerine ekledi.