29 Ekim’de 91.yıldönümü kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında İzmir’de gerçekleşecek olan Birlik Bütünlük mitingine CHP İzmir İl Örgütü binlerce üyesiyle birlikte katılacak. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin organizasyona her İzmirlinin sahip çıkması gerektiğini belirterek, “7’den 70’e parti üyelerimizle orada olacağız” dedi.

BAYRAĞA VE GELECEĞE SAHİP ÇIKMA BAYRAMI

Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu’nun, 29 Ekim’de Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştireceği miting için harekete geçen ve aynı zamanda platform üyesi olan CHP İzmir’de mitinge katılım için hazırlıklar devam ediyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Türkiye için en önemli bayramların başında gelen Cumhuriyet Bayramı’nın hak ettiği değerde ve coşkuda kutlanabilmesi için, CHP olarak platforma tam destek verdiklerini ifade ederek, ’’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. Yıldönümünde üyesi olduğumuz Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu tarafından organize edilecek olan mitinge İzmir örgütü olarak tüm organlarımızla, 7’den 70’e tüm üyelerimizle katılacağız. Cumhuriyet bayramının kutlanması, aynı zamanda, çağdaş eğitimin, din özgürlüğünün, hukukun üstünlüğünün, kadın özgürlüğünün kutlanması ve sahip çıkılması demektir. Bu bayram aynı zamanda, bayrağımıza sahip çıkma, geleceğimize sahip çıkma bayramıdır. 29 Ekim’de yaşanacak coşku tüm bu değerlere nasıl sahip çıktığımızın da göstergesi olacaktır’’ dedi.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNUMU

Engin sözlerine şöyle devam etti:

’’30 ilçe başkanlığımızdan üyelerimizin, milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın katılımlarıyla CHP İzmir örgütü olarak binlerce kişiyle “Birlik ve Bütünlük” mitingine katılım sağlayacağız. Her dönemde bu kutlamalara en yoğun katılımı sağlayan siyasi parti olmuşuzdur, yine öyle olacağına kimsenin şüphesi olmasın. Ayrıca CHP İzmir il örgütü olarak yine 29 Ekim’de saat 15.00 da cumhuriyet meydanında Atatürk heykeline çelenk sunum törenimizi gerçekleştireceğiz ve bu törenin ardında tüm üyelerimizle Gündoğdu meydanında saat 16.00 da başlayacak olan mitinge katılım sağlayacağız. Bu vesileyle her daim cumhuriyetine ve bayrağına sahip çıkmış, gönlü Atatürk sevdasıyla dolu tüm İzmirli hemşerilerimizi, 29 Ekim’de Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek olan mitinge katılmaya davet ediyorum. Cumhuriyete ve Türk bayrağına nasıl sahip çıkılır herkese İzmir’den gösterelim.’’