Kadın kollarının düzenlediği ‘birlik ve dayanışma gününde’ 17 Aralık’ın yıl dönümüne değinen CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, darbe yapma suçlamasıyla yargılanan Çarşı taraftar grubuna selam gönderdi, “Onlar o mahkemeyi insanlık davası adına tirübüne çevirecekler” dedi

Gaziemirli kadınlar Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Beste Düğün Salonu’nda düzenlenen Birlik ve Dayanışma Çayı’nda bir araya geldi. Gaziemirli kadınlar arasındaki birlik, bütünlük ve dayanışmayı geliştirmek amacıyla düzenlenen etkinliğe, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, CHP Gaziemir İlçe Kadın Kolları Başkanı Bengü Sayköse, partililer ve binlerce kadın katıldı. Binlerce kadın dayanışma çayında sanatçı Mikrop, Atacan Ozan, Şirret Bacı Gösteri Ekibi’nin şovlarıyla gönüllerince eğlendi, stres attı.

Etkinlikte kadınlara seslenen İl Başkanı Ali Engin, il başkanlığından ayrıldığını açıkladı, partililerle vedalaştı. İl başkanlığı döneminde örgütle büyük başarılara imza attıklarını söyleyen Engin, “Görev sürem boyunca kadınlarımız desteklerini hiç eksik etmediler, güçlerini gösterip söz sahibi oldular” diye konuştu. Gaziemir’de her seçimden başarıyla çıktıklarının altını çizen Engin, “Partimize yaşattıkları başarı için ilçe başkanımız Umut Tekin ile Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu durumu eleştiren CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, “AKP’nin 12 yıllık iktidarının sonucunda geldiğimiz noktayı görüyorsunuz. Hükümete karşı olanlar, muhalif duruş sergileyenler her kim olursa olsun darbecilikle suçlanıyor. Bugün Beşiktaş Çarşı taraftar grubu darbe girimiyle Çağlayan Adliyesi’nde yargılanıyor. Yüreğimizle Çarşı Grubu’nun yanındayız. Onlar, o mahkemeyi insanlık davası adına tirübüne çevirecekler. Bizim davamız onlar gibi özgürlük, adalet, demokrasi davası. Bizim davamız Mustafa Kemal’in mirasına sahip çıkma davası. Bu ülkeyi değiştirecek, ülkeyi karanlıktan kurtaracak olanlar Mustafa Kemalleri yetiştiren siz kadınlarsınız. Aydınlık yarınlar için siz kadınlarımıza büyük görevler düşüyor” diye konuştu.

17 Aralık yolsuzluk opresayonunun yıldönümüne değinen Başkan Tekin Ahmet Arif’in “Adiloş Bebenin ninnisi” isimli şiiriyle gönderme de bulunarak şunları söyledi: “17-25 Aralık ülkemizde hırsızlık haftası olarak geçiyor. Bu ülkede sizin çocuklarınızın geleceğini çalanların haftası var. Siz kadınlar bu hırsızları tanımalı, gelecğin sahibi çocuklarımıza anlatmalısınız.”

Kadın Kolları Başkanı Bengü Sayköse ise, kadının gücünün farkına varması, hakarlarına sahip çıkması gerektiğini ifade etti.