Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı alternatif bir törenle kutladı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene CHP İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Mehmet Ali Susam, Mustafa Balbay, Mustafa Moroğlu, Aytun Çıray,YDK Üyesi Sumru Karaer, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, il yöneticileri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Törende partililer 81 ilin yazılı olduğu dövizler tuttu. Her il alfabetik sırayla okundu ve hep bir ağızdan “burada” denildi. Maden faciasının yaşandığı Karaman en son ve üç kez okundu.İlköğretim öğrencisi Lina Başak kendi yazdığı ‘Atatürk’ isimli şiiri okudu. Törende “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atıldı.

"İNADINA KUTLAYACAĞIZ"

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin,törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 91’inci yılını hüzünle kutluyoruz. Karaman’da 18 işçimizin madenden sağ olarak çıkmasını bekliyoruz. Ailelerine sabırlar diliyoruz. Ülke bu durumdayken bayram kutlamanın zor olduğunu hepimiz biliyoruz. İzmirliler olarak inadına bayramları kutlayacağız inadına Atatürk’ü anacağız Bunları yapmak zorundayız. Sahip çıkmak zorundayız. İzmirlilere Cumhuriyete sahip çıktıkları için ayrıca teşekkür ediyor ve kutluyorum.”