Çiğli Belediyesi’nin önemli prestij projeleri arasında yer alan, Egekent girişinde projelendirilen 75. Yıl Türk Dünyası Parkı’nın yapımı hızla devam ediyor. Bol yeşil alanı ile dikkat çeken park ve sosyal donatı alanlarının bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, teknik ekiple birlikte çalışmaları sık sık yerinde denetliyor.

Egekent girişinde bulunan 75. Yıl Türk Dünyası Parkı’nın yeniden revize edilerek, çok amaçlı hale getirilmesini sağlayacak çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Çiğli Belediyesi ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü işbirliğiyle projelendirilen 75. Yıl Türk Dünyası Parkı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mali desteğiyle tamamlanacak. 30 bin metrekarelik alanda yapılacak proje, bölge halkının ihtiyacını giderecek pek çok donanıma sahip olacak. Park birçok ayrıntıyı içermesi, semt sakinlerinin taleplerine cevap verebilmesi ve özgün tasarımıyla önem taşıyor.

SEYİR KULELERİ BULUNACAK

Egekent girişinde 1994 yılında sadece ağaç dikimi yapılarak halkın hizmetine sunulan 75. Yıl Türk Dünyası Parkı, bu haliyle bölge halkının ihtiyaçlarına cevap verememesi nedeniyle yeniden revize edildi. Alanda yapımına başlanan yeni proje ile çok amaçlı sosyal donatı alanları ile kafeterya ve restoranın bulunduğu bir yapı planlandı. Parkın 15 bin metrekarelik kısmı yeşil alan olarak bırakılacak. Projede çeşitli etkinliklerin yapılabileceği kulis ve soyunma odalarının da bulunduğu bin 500 adet amfi tiyatro, 855 metrekarelik Türk Dünyası Meydanı, büyük şelale ve gölet, kafeterya ve iki katlı restoran, engelli çocuklar için ayrı olmak üzere farklı alanlarda çocuk oyun alanları yapılacak. Alanda ayrıca Atatürk anıtı ile su aynası bulunacak. Projenin bir diğer ayrıntısı ise sulama ve güvenlik sistemlerine önem veriliyor olması.

SPOR ALANLARI DA OLACAK

Alanın eğimli bir olması nedeniyle parkta engelli, yaşlı ve bebek arabaları için farklı yükseklikte iki adet asansör bulunacak. Asansör etrafına ayrıca manzara seyretmek isteyenler için de seyir alanları yapılacak. Spor yapmak isteyenler için 2 adet tenis kortu ile basketbol ve voleybol sahaları ile spor yönetim binaları da projede yer buldu. Projede ayrıca engellilerin de düşünüldüğü otopark da bulunuyor.

AMACIMIZ ÇİĞLİ’YE KALICI PROJELER

Çiğli halkının yararlanacağı böyle bir park ve tesisi bir an önce tamamlamak için çalıştıklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, projeyi sık sık yerinde denetliyor. Halkın evlerinden çıkarak aileleriyle birlikte boş zamanlarını değerlendireceği projelere önem verdiklerini söyleyen başkan Arslan, “Amacımız Çiğli’ye kalıcı ve yararlı projeler yapmak. En çok ihtiyaç olan projelere önem veriyoruz. Projemizi en kısa zamanda tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmak için tüm ekibimle sürekli iş başındayız” diye konuştu.