Çiğli Belediyesi’nin 154 milyon lira olan 2015 mali yılı bütçesi belediye meclisinde kabul edildi. Belediye Başkanı Hasan Arslan bütçenin onaylanmasının ardından, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ile birim müdürlerinin de davetli olduğu yemek verdi.

Belediye meclisinin dördüncü oturumunda yapılan görüşmeler sonucunda belediyenin 2015 mali yılı bütçesi 154 milyon 411 bin lira olarak kabul edildi. Çiğli için önemli işlerin yapılmasının öngörüldüğü yeni bütçenin ilçeye hayırlı uğurlu olmasını dileyen Başkan Hasan Arslan, meclis toplantısının ardından belediye sosyal tesisi olan Akvaryum Kafe’de meclis üyeleri ve belediye bürokratlarına yemek verdi.

Yemekte konuşma yapan Başkan Arslan kabul edilen bütçe ile 2015 yılında önemli işler yapacaklarını belirterek, “Bu akşam 2015 mali yılı bütçemizi mecliste kabul ettik. Tüm Çiğli’ye hayırlı olsun. Bütçenin hazırlanmasında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bütçemiz, en yararlı şekilde Çiğli halkı için uygulanacak bunda kimsenin şüphesi olmasın. En iyi hizmetleri vermek bizim amacımız. Çiğli halkının emek yoğun kitlesine hizmet etmek istiyoruz” dedi.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini bu nedenle başta eğitim konusuna önem verdiklerini belirten Başkan Hasan Arslan, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları için lise ve üniversiteye hazırlık kursları vermek için hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Yine mesleki kurslar konusunda da ciddi çalışma içinde olduklarının altını çizen Başkan Arslan, “Gençlerin daha donanımlı olmasını istiyoruz. Gençlerimizi lise ve üniversitelere hazırlamak amacındayız. Ayrıca meslek edindirme kursları ile işsizliğe çözüm bulmak arzusundayız. Biz halk için çalışan bir belediyeyiz. Bize destek olunması gerekiyor” diye konuştu.