İzmir’in Çiğli ilçesinde, Kadın Haklarını Koruma Derneği tarafından "Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı" verilmesinin 80. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama etkinliği düzenlendi.

İzmir Kadın Haklarını Koruma Derneği, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesinin 80. yıl dönümünü unutmadı. Çiğli ilçesinde

Çiğli Akvaryum Kafe’de düzenlenen kutlama etkinliğine kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da, bu özel günde kadınları yalnız bırakmadı. Başkan Arslan, kadınlarla tek tek ilgilenerek sohbet etti. Kadın derneklerinin faaliyetlerini her zaman desteklediklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, "Halen kadını ekonomik ve sosyal hayatta yok sayan ülkeler var. Ne şanslıyız ki, Mustafa Kemal gibi bir önder çıkıyor ve 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü pek çok modern batılı ülkeden önce hayatlarımıza kazandırıyor. Ulu önder bu hakları kadınlara mutlaka vereceksiniz diyor. Önemli olan kadınlara bakış açısının, zihniyetlerin değişmesidir. Görüyorum ki kadın dernekleri bu konuda önemli faaliyetler sergiliyorlar. Kadın Haklarını Koruma Derneği de bu konuda gayet örgütlü ve kararlı görünüyor. Mesele erkek, kadın ayrımı yapmadan insan hakları üzerinden çözümler üretebilmek. Bu vesileyle herkesin kadın hakları gününü kutluyorum, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" diye konuştu.

Kadın Haklarını Koruma Derneği Başkanı Engin Demir ise, Atatürk tarafından Türk kadınına verilen seçme ve seçilme hakkının toplumsal gelişimdeki önemine dikkat çekti. Demir, şu ifadelere yer verdi: "Atatürk kadına seçme seçilme hakkını isteyerek, özenle, bilerek vermiştir. Seçme seçilme hakkı günümüz için,laik, demokratik cumhuriyetimizin Türk kadını için en önemli kazanımlarından biridir."

Konuşmaların ardından, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a, Kadın Haklarını Koruma Derneği Başkanı Engin Demir tarafından Atatürk rozeti takıldı ve teşekkür plaketi verildi. Etkinlik, daha sonra yerel sanatçıların konseriyle devam etti.