Çin Halk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Ma Biao, Türkiye ziyaretinde İzmir’in Selçuk ilçesine geldi. Efes Antik Kent ziyareti sonrasında öğle yemeği için Şirince’de ağırlanan Çinli konuklar, son dönemde ünü bir hayli artan bu mistik mekana hayran kaldılar.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın Artemis Restoran’da ağırladığı Ma Biao ve beraberindekiler Şirince’nin eşsiz manzarası ve Artemis’in tarihi dokusu ile yöresel yemeklerinden çok etkilendiklerini dile getirdiler. Şeref defterini imzalayan Başbakan Yardımcısı Ma Biao iyi dileklerini dile getirerek, ’’Şirince’den çok etkilendik. Doğal ve mistik bir havası var. İsmini ilk kez 2012’deki kıyametin kopacağına ve bundan Şirince’nin etkilenmeyeceğine dair iddialarla öğrenmiştik. İyi ki öyle birşey olmadı. Burada bulunmaktan mutluyuz. İlişkilerimizin gelişmesini umut ediyoruz’’ dedi.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise Selçuk’ta önemli devlet adamlarını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını kaydederek, ’’Selçuk ilçemizin tarihi ve doğal zenginliklerini dünyaya anlatmak ve göstermek bizim için en önemli görev. Bunu seve seve yapıyoruz. Bu konuda bizlere destek olan Şirincemiz’in en kaliteli mekanlarından Artemis Restoran’ın sahip ve yöneticilerine teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.