İzmir Doğa Fotoğrafçıları Topluluğu’nun (İZDOF) rehberliğinde, iki gün boyunca Tarihi Çarşı’yı fotoğraflayan öğrencilerinin objektiflerinden yansıyan ve usta fotoğrafçıları aratmayan kareler, düzenlenen sergide görücüye çıktı. Kemeraltı’nı karış karış gezen miniklerin eserleri, görenleri hayran bıraktı.

Konak Belediyesi ile Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ’Kemeraltı Günleri’ tüm renkliliğiyle sürüyor. Tarihi Çarşı’ya yılbaşı öncesi halkın ilgisini artırmak amacıyla, ’Hoş Geldin Yeni Yıl Yeniden Kemeraltı’ sloganıyla başlatılan ve 28 Aralık Pazar gününe kadar sürecek etkinlikler kapsamında, Konak Belediyesi ile İzmir Doğa Fotoğrafçıları Topluluğu (İZDOF) anlamlı bir projeye imza attı. ’Çocuk Gözüyle Kemeraltı’ adıyla düzenlenen proje ile İZDOF üyelerinin eğitmenliği ve rehberliğinde Güzelyalı Ortaokulu’ndan bir grup öğrenci iki gün boyunca Tarihi Çarşı’yı gezerek, fotoğrafladı. Kemeraltı’nın sokaklarını, dükkanlarını, esnafını ve alışverişe gelenleri, kendi gözlerinden aktaran miniklerin objektiflerine yansıyan kareler, Tarihi Abacıoğlu Han’da düzenlenen sergiyle görücüye çıktı.

"FOTOĞRAFLA HAYATA GÜZEL BAKIN"

Minik fotoğrafçıları ilk sergilerinde yalnız bırakmayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, geçmişten gelen önemli bir değer olan Kemeraltı Çarşısı’nın çocukların gözünden anlatılmasının önemine değindi. Projeye katılan miniklere çektikleri fotoğraflardan oluşan bir katalog hazırlanacağının müjdesini de veren Başkan Pekdaş, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bir taraftan da 8 bin 500 yıllık tarihe sahip bir şehir var. Çocuklarımız bu tarihi değerleri yeni bakışlarla nasıl geleceğe aktarır, nasıl korur bunu görmek istedik. Şehrin kültürü ve geçmişi aynı zamanda onun kimliğidir. Şehrimizi zenginleştirmek ve yaşamasını sağlamak görevimiz ve bunu çocuklarımız, gençlerimizle birlikte yapacağız. Bu şehri koruyacak olan, kimliğine sahip çıkacak olan sizlersiniz. Kemeraltı gibi bir yer dünyada başka bir yerde yok. Burada çok tarih yaşanmış, hala da yaşanıyor. Bunu korumamız ve geleceğe taşımamız gerekiyor. Fotoğrafçılık hayata güzel bir gözle bakmayı sağlıyor. Sizin de güzel gözleriniz, güzel bakışlarınız var" dedi.

MİNİKLER KEMERALTI’NI TANIDI

İZDOF Başkanı Melih İnanlı ise, çocukları fotoğraf çalışmalarından dolayı kutlarken, Konak Belediyesi’ne de teşekkür etti. Kemeraltı’nın kendi çocukluk yıllarının da unutulmaz bir değeri olduğunu ifade eden İnanlı, "Çok güzel bir projeye imza attık ve bunun heyecanını hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Pekdaş, projeye dahil olan miniklere çeşitli hediyeler verdi.

Serginin açılış törenine, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İZDOF Başkanı Melih İnanlı, Konak belediye meclis üyeleri ile projeye katılan çocuklar ve İZDOF üyeleri katıldı.