Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanı ve İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın, "İzmir’deki sağlık turizminin geliştirilmesi için destek istiyoruz" sözlerine cevap verdi. Erdoğan, "İzmir’in sağlık turizminin geliştirilmesi konusunda iletilecek talepleri değerlendireceğiz" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve 365 odanın başkanı, Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen istişare toplantısında buluştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı toplantıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da bir konuşma yaptı. Demirtaş, Erdoğan’a yeni görevinin hayırlı olmasını dileyerek, Erdoğan’ın Başbakanlık dönemlerinde yaptığı hizmetlere değindi. Demirtaş, "11 yıl 5 aylık Başbakanlığınız döneminde yaptığınız hizmetleri her zaman, her platformda beğeniyle ve minnetle dile getirdik. Üç haneli faizlerle boğuşan, IMF’in kapısında bekleyen bir ülke olarak devraldığınız Türkiye’yi, tüm dünyada başarı hikayesi gıptayla izlenen bir ülke haline getirdiniz. Ülkemiz sizin döneminizde büyüme rekortmeni ülke unvanını kazandı. 12 yıl boyunca kesintisiz büyüdük, bugün geldiğimiz nokta gerçek bir başarı hikayesi. Başbakanlığınız döneminde, ülkeyi kriz ortamından alıp, şu anda G 20 ülkelerine başkanlık yapacak bir düzeye getirdiniz" diye konuştu.

İŞ DÜNYASININ TALEPLERİNİ AKTARDI

12 yıldır devam eden büyüme hızında bir azalma olduğunu belirten Ekrem Demirtaş, dünya da etkili olan ekonomik krizin bu durumu tetiklediğini söyledi. Kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin etkin bir şekilde devam ettirilmesini isteyen Demirtaş, " Maliye Bakanlığımızın başlattığı kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin etkin bir şekilde devam ettirilmesini istiyoruz. Sonuçları istendiği ölçüde verimli olmayan Bölgesel Teşvik Sistemi revize edilerek Sektörel Teşvik Sistemine geçilmeli. Türkiye’nin en büyük gelir kalemlerinden birisi olan turizmdeki büyüme ve istikrarın devamı için ülkemizin güvenli ülke imajının korunmalı. Turizm gelirlerimizin artırılması için büyük potansiyelimizin olduğu sağlık turizmi başta olmak üzere turizm çeşitlendirilmeli. Kalkınma Ajanslarının kamu ağırlıklı yönetim yapısı değiştirilmeli. İhracatımız da nakliye ücretlerinin önemli etkisi var. Bu nedenle demir yolu taşımacılığının desteklenmeli, özel sektöre açılmalı ve TOBB’un kurduğu BALO taşıma sistemine katkı verilmesini bekliyoruz. Kentlerimizin daha modern ve yaşanılabilir hale getirilmesi için başlatılan kentsel dönüşümde Odalarımıza da görev verilmeli. Akdeniz’de kruvaziyer turizm yükselişte. Binali Yıldırım Bakanımızın desteği ile önemli bir pay aldık. Ama 2014’te yüzde 10 azaldı; çünkü rekabet var. Liman ücretlerimiz yüksek. Fenere bakılmadığı halde fener parası, sağlık hizmeti verilmediği halde sahil sıhhiye parası alıyoruz. Bunların kaldırılması payımızı arttıracaktır" dedi.

ERDOĞAN: "İZMİR’E GİDECEĞİM"

Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde iş dünyasının her zaman yanında olduğunu belirten Demirtaş, bu destek için teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Aynı desteğin Cumhurbaşkanlığınız döneminde de sürmesini istiyoruz. Türkiye’yi daha ileriye taşımak için yapacağınız çalışmalarda biz de elimizden geldiğince katkı koymaya devam edeceğiz. İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kuruluşu konusunda Başbakanlığınızın son günlerinde destek verdiğiniz için teşekkür ederim. İzmir olarak sağlık turizminin geliştirilmesi konusunda bazı çalışmalar yapıyoruz ve bu konuda sizden detsek istiyoruz. İzmir Ticaret Odası olarak, sizi İzmir’de ağırlamak istiyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Ekrem Demirtaş’a konuşması nedeniyle teşekkür ederek, İzmir’in sağlık turizminin geliştirilmesi konusunda iletilecek talepleri değerlendireceğini söyledi. Erdoğan, Demirtaş’a İzmir’e gideceğini de bildirdi.