Kıyı Temizliği Günü’nde Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi ve Güzelbahçe Belediyesi öncülüğünde deniz temizliği yapıldı. Toplanan 500 kilogramlık yabancı maddeyi, ağırlıklı olarak sigara izmaritleri oluşturdu.

DTO İzmir Şubesi ve Güzelbahçe Belediyesi, Kıyı Temizliği Günü’nde Güzelbahçe Yalı Mahallesi eski vapur iskelesi yanında bulunan kıyı şeridinde atık toplama etkinliği düzenledi. Martı Koleji ilköğretim okulu öğrencileri, Güzelbahçe Belediyesi Tiyatro Topluluğu öğrencileri, gönüllüler ve velilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlikte toplanan atıklar arasında ilk sırayı sigara izmaritleri aldı. Öğrenciler tarafından toplanan diğer ürünler arasında torba, pil, plastik şişe branda, ip, temizlik ürünü ambalajı, çakmak ve ampul yer aldı. Etkinlikte toplaman katı atıkların ağırlığı ise 500 kilogramı buldu.

ATIKLAR RAPOR HALİNE GETİRİLDİ

Deniz Temiz Derneği İzmir Şubesi ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, gerçekleştirilen etkinlik ile öğrencilere çevre duyarlılığının kazandırılmasının amaçlandığını, bu tür faaliyetlerle toplumda bilinç düzeyinin arttığını söyledi. Etkinliğin gerçekleşme aşamasında Güzelbahçe Belediyesi’nin her zaman kendilerine destek olduğunu vurgulayan Öztürk, Martı Koleji öğrencilerine de sağladıkları katkı nedeniyle teşekkür etti. Başkan Öztürk ayrıca, toplanan atıkların kayıtlarının incelenerek rapor haline getirildiğini, atıkların cins ve kaynağının istatistiğinin yapıldığını kaydetti. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de bölgede denizlerin gemilerin bıraktıkları sintineler nedeniyle yoğun bir şekilde kirlendiğini, konuyu gerekli kurum ve kuruluşlara ilettiklerini ifade etti.