Yaklaşık üç aydır Meclis gündeminde yer alan Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’nin hangi kurum tarafından yapılması konusunda son kararı meclis üyeleri verdi. Kasım ayı meclis toplantısında oy çokluğu ile gündeme alınan güreşlerin Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı ile Selçuk Belediyesi’nin ortak hizmeti olarak yapılmasına ilişkin Olağanüstü Meclis toplantısı düzenlendi. İlgili kanun yönetmeliğine göre söz konusu gündem maddesi oybirliği ile gündemden çıkarıldı. Buna göre 18 Ocak 2015 tarihinde düzenlenecek olan 33.Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’ni Selçuk Belediyesi’nin desteği ile Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği yapacak.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı başkanlığında olağan üstü toplanan meclis, bir süredir kamuoyunda yer alan Deve Güreşleri Festivali için son noktayı koydu. İki gündem maddesi ile yapılan olağanüstü meclis toplantısında ilk olarak İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün mimar kadrosunun mühendis kadrosuna değişimi ile ilgili madde oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra gündem maddesinde yer alan Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’nin düzenlenmesi konusu ilgili kanun maddesi gereği gündemden oybirliği ile çıkarıldı. 18 Ocak 2015 tarihinde 33.sü düzenlenecek olan Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali ile ilgi alınan meclis kararının 5393 sayılı kanunun 75. maddesinin c bendine göre mülki idari amirine yazılan yazının olumsuz yanıt içermesi nedeniyle işlem yapma zorunluluğu olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “5393 sayılı kanunun 75. maddesinin c bendinde belirtilen kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekleri, yine kanunda belirtilen meslek odaları dışında kalan dernek ve vakıflar ile gerçekleştirilecek ortak hizmet projeleri için mahalli en büyük idari amirinin izni olması gerekliliği belirtilmiştir” diyerek, söz konusu maddenin gündemden çıkarılmasını oylamaya sundu.

Tüm meclis üyelerinin kabul oyu ile deve güreşleri düzenlenmesi konusu meclis gündeminden oy birliği ile çıkarıldı. Buna göre 33.Selçuk Efes Deve Güreşi Festivali’ni daha önce ilgili kurumlardan yasal izinlerini alan ve güreşlere hazırlanan Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği yapacak. Güreşlere Selçuk Belediyesi destek verecek.