Dikili Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen çalışmalarla, ilçede bulunan tüm cadde ve sokakların tabelaları yenileniyor. Tabelası olmayan cadde ve sokaklar da yeni tabelalara kavuşuyor.

Yeni yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası kapsamında çalışmalarını tüm hızıyla gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dikili Belediyesi ile işbirliği yaparak numarataj güncelleştirme çalışmasını başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Adres ve Numaralama Şube Müdürlüğü ve Dikili Belediyesi işbirliğinde sürdürülen çalışmalarla ilçe sınırlarında yer alan tüm cadde ve sokaklar yeni tabelalara kavuşacak. 2 ayrı ekip tarafından yürütülen çalışmalar 1 ay sürecek ve çalışmaların sonucunda 3500 adet tabela takılacak. Uzman personeller tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda ayrıca tüm cadde ve sokakların fotoğrafları da çekilerek ilçenin güncellenmesi tamamlanarak, İzmir’in 3 boyutlu kent rehberine Dikili ilçesi de eklenecek. Tüm bu çalışmalarla artık vatandaşlar, aradıkları yeri daha kolay bulabilecekler ve bulundukları yerin hangi semt ve mahallede olduğunu görebilecekleri gibi, internet üzerinden de www.izmir.bel.tr adresinde bulunan İzmir 3 boyutlu kent rehberinden de aradıkları adresinin konumunu görme fırsatı bulacaklar.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer, ’’Gerçekleştirilen tabela yenileme ve numarataj çalışmalarıyla artık Dikili’de vatandaşlarımız, esnaflarımız, posta ve kargo çalışanları ile adres arayan diğer kamu görevlileri aradıkları adresleri kolaylıkla bulma imkânına kavuşacaklardır. Tüm bunların yanı sıra hiç yaşanmasını istemediğimiz ancak yaşanabilecek acil durumlarda çok büyük önem arz eden itfaiye ve ambulansların olay mahalline daha çabuk ulaşması ve faydalı çözümler getirmesi de bu tabelalar sayesinde daha rahat olacaktır. Bunun yanı sıra ilçeye tatil vb. düşüncelerle gelmek isteyen vatandaşlarda aradıkları adresi internet üzerinden www.izmir.bel.tr adresinde bulunan 3 boyutlu kent rehberinde de görebilecekler ve konumu hakkında güncel bilgiye sahip olabilecekler’’ diye konuştu.