Ulusal Down Sendromu Derneği İzmir Şubesi ile Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nün birlikte düzenlediği Doğada Engel Yok etkinliğinde bir araya gelen down sendromlu çocuklar ilk kez doğa yürüyüşü yapmanın heyecanını yaşadı.

Buca Kaynaklar parkurunda gerçekleştirilen yürüyüşe 19 down sendromlu çocuk katıldı. Özel çocuklara bu heyecanlı günlerinde Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi dağcılar refakat etti. Zaman zaman yağan hafif yağmura aldırmayan çocuklar önce patikalarda, ağaçlar arasında yürüyüş yaparak doğayı keşfetti; ardından dağcı abi ve ablalarıyla çeşitli oyunlar oynayarak keyifli anlar yaşadı.

“YÜRÜYÜŞLERE DEVAM EDECEĞİZ”

Doğanın herkese ait olduğunu, doğal güzellikleri görmenin herkesin hakkı olduğunu söyleyen Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Genel Başkan Yardımcısı Hafize Yiğit, “Bu kardeşlerimizin de doğanın enerjisinden faydalanmalarını, doğanın tadını çıkarmalarını, doğayı hissetmelerini istedik. Hiçbir şey doğaya çıkmaya engel değildir. Benzer organizasyonu daha önce yapan Tekirdağ ve Bursa şubelerimizden arkadaşlarımız da gelerek tecrübelerini bizimle paylaştılar. Hafif yağmura rağmen çocuklarımız yürüyüşten büyük zevk aldılar. Çocuklarımızın hepsi ilk defa doğada, patikalarda, ağaçlar arasında yürüyüş yapmanın heyecanını yaşadı. Bizler de bu heyecana ortak olduğumuz için çok mutluyuz. Benzer yürüyüşleri yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“ÇOCUKLAR İÇİN TERAPİ”

Doğayla iç içe yapılan yürüyüşün çocuklar için büyük bir terapi olduğunu ifade eden Ulusal Down Sendromu Deneği Eğitmeni Hürriyet İyidoğan da, “Yürüyüşe tereddütle başlayan çocuklarımız, doğanın keyfini aldıkça geri dönmek istemediler. Bu tür etkinliklerle aileleri yanlarında olmadan, tek başlarına bir şeyler yapmayı öğreniyorlar. Bugün ilk adımını attığımız doğa yürüyüşlerini Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nün desteğiyle Engelsiz Zirve adı ile devam ettirmek istiyoruz. Zirve Dağcılık ailesine bize bu heyecanı ve mutluluğu yaşattıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.