Karşıyaka Spor Kulübü’nün kuruluş yılı olan 1912’ye ithafen her yıl 19 Aralık’ta kutlanan “Dünya Karşıyakalılar Günü”, bu yıl da büyük coşkuya sahne olacak. Binlerce Karşıyaka sevdalısının bir araya geleceği kutlamalar, havai fişek gösterisi, belgesel ve konserler ile renklenecek.

YER GÖK YEŞİL KIRMIZI

19 Aralık Dünya Karşıyakalılar Günü, bu yıl Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü ve Karşıyaka Taraftarlar Derneği’nin düzenleyeceği etkinlikler ile kutlanacak. Karşıyaka Belediye Bandosu’nun vereceği özel konser ve yürüyüş, saat 18.00’de Vapur İskelesi önünde başlayıp Anayasa Meydanı’na kadar devam edecek. Binlerce Karşıyakalının toplanacağı meydanda, saatler 19.12’yi gösterdiğinde havai fişek gösterisi gerçekleştirilecek. Yer bayraklarla, gökyüzü de havai fişeklerle yeşil kırmızıya boyanacak.

COŞKU ZİRVEYE ÇIKACAK

Havai fişek gösterisinin ardından, İlkay Yıldız’ın hazırladığı “87 Dakika” adlı belgesel filmin gösterimi yapılacak. 7 Aralık 1930’da sadece 3 dakikası oynanabilen Lailapas - Karşıyaka maçının hikayesini anlatan belgesel film, Anayasa Meydanı’na kurulacak iki LED ekrana yansıtılacak. İzmirli şarkıcı Esen Şeyda konseri ile de gecede coşku zirveye çıkacak.