2014’e Kamu Yönetimi ve Hizmetleri kategorisinde Türkiye Mükemmellik Ödülü ile Ege Bölgesi Mükemmellik Büyük Ödülü’nü sığdıran Ege Bölgesi Sanayi Odası, bir büyük başarıya daha imza attı. EBSO, medya takip kuruluşu İnterpress’in ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergileri tarayarak oluşturduğu, Yılın Ekonomi Gündemi’nde 12 ildeki sanayi odası arasında ikinci oldu. İstanbul Sanayi Odası hakkında yıl boyunca 6 bin 116 haber yayınlanırken, EBSO 5 bin 240 habere konu oldu. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise İnterpress araştırmasında 2 bin 731 haberle 12 sanayi odası başkanı arasında ilk sırada yer aldı.

2014 yılında ekonomiye yön veren sanayi odalarını kapsayan araştırma sonuçlandı. Medya takip kuruluşu Interpress’in ulusal, bölgesel ve yerel 2 bini aşkın gazete ile dergide yayınlanan haberleri tek tek incelemesi sonrası, ülkemizde faaliyet gösteren 12 ildeki sanayi odası içinde İstanbul Sanayi Odası (İSO) yıl boyunca 6 bin 116 haberle birinci, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) yayınlanan 5 bin 240 haberle ikinci oldu. Konya Sanayi Odası (KSO) 3 bin 267 haberle üçüncü, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) yıl boyunca çıkan 3 bin 211 haber ile dördüncü, Adana Sanayi Odası (ADOSO) da 2 bin 957 haberle ilk beşe ismini yazdıran sanayi odaları oldu. Diğer Sanayi Odaları ise Kocaeli, Kayseri, Ankara, Eskişehir, Denizli, Aydın ve Balıkesir şeklinde sıralandığı tespit edildi.

Yapılan Interpress araştırmasında, 2014 yılında ülkemizde faaliyet gösteren 12 Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanları haber sıralamasında ise; 2 bin 731 haberle Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar birinci olurken, Adana Sanayi Odası (ADOSO) Başkanı Zeki Kıvanç’ın 2 bin 355 haberle ikinci sırayı aldığı belirlendi. Üçüncü sırada Kocaeli Sanayi Odası (KOSANO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu 1812 haberle bulunurken, Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükçü 1571 haber ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan’ın da 1384 haberle dördüncü ve beşinci sırayı aldığı saptandı.