Merkezi Ankara’da bulunan İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yanı sıra Balıkesir, Manisa, Denizli, Kütahya, Afyon, Aydın, Muğla ve Uşaklılar derneklerinin oluşturduğu Ege Platformu’nun 11-14 Aralık tarihleri arasında düzenlediği 7. Ege İlleri Tanıtım Fuarı’nda Ege-Koop’un Başkent Evleri Projesi gördüğü yoğun ilgiyle Ankaralılardan tam not aldı. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Fuar süresince standımız doldu, taştı. Toplam 640 konutun üçte birine Ankara’da yaşayan Egeli hemşehrilerimiz talip oldu bile. En geç Nisan ayında temeli atacağız” dedi. İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı ve A.Ü. Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hamit Hancı ise, "Ankara’da çok konut var ama kooperatif koşullarında en mükemmeli Ege-Koop Başkent Evleri olacak" ifadelerini kullandı.

Eskişehir Yolu üzerinde Çankaya Üniversitesi Kampüsü bitişiğinde 3+1, 4+1 ve 4+1 dubleks dairelerden oluşan toplam 640 konutluk projesinin ilk tanıtımını yedincisi düzenlenen Ege İlleri Tanıtım Fuarı’nda gerçekleştirdi. Üç gün süren ve İzmir dışındaki tüm kentlerin Vali ve Belediye Başkanları düzeyinde temsil edildiği fuarda Ege-Koop Başkent Evleri standı Ankaralılardan büyük ilgi gördü. Projenin tanıtım broşürleri adeta kapışıldı, Başkentliler stand görevlilerini soru yağmuruna tuttu. En sık sorulan soruların başında fiyatlar ve ödeme seçenekleri ile projenin başlama tarihi yeraldı.

TEMEL EN GEÇ NİSAN’DA

Projeyle toplam 150 milyon liralık yatırıma imza atmış olacaklarını belirten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Sayın Murat Karayalçın’ın Kent-Koop’undan sonra Ankara’da yine kooperatif modeli ile fark yaratacağız. İzmirlilerle Ankaralıları Ankaralılarla İzmirlileri buluşturacağız. 80 bin metrekare alanda inşa edeceğimiz konutların temelini 2015 Mart ya da Nisan aylarında atmayı planlıyoruz. Henüz hazırlık aşamasında heyecan yaratan projemize üç gün boyunca gösterilen harikulade ilgi doğru adımlar attığımızın somut göstergesi oldu. Ankaralılara eşsiz, sıcacık tatil tadında yuvalar sunacak, İzmir markası olarak da İzmirlileri yine gururlandıracağız” dedi.

ANKARA’DAKİ EGELİLER HEYECANLA BEKLİYOR

Ege-Koop Başkent Evleri’nin hem merkeze yakınlığı hem Çankaya Üniversitesi Kampüs alanının hemen dibinde olması hem de son derece elit şekilde projelendirilmesinin ciddi bir talep yarattığını kaydeden Aslan, “ Hem İzmir’den hem de Ankara’dan talep var. Ankara’daki Egeli dostlarımızın büyük çoğunluğu projede yeralma arzusunda. Çünkü projede büyüklükleri 145 ile 280 metrekare arasında değişen dairelerimiz işlevsellik ve konforu ile öne çıkacak. Otoparkı, açık ve kapalı yüzme havuzları, spor sahaları, saunası, yürüyüş yolları ve bir de göleti ile Ankara’da fark yaratacak” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTE CAMİASI İÇİN BULUNMAZ FIRSAT…”

İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı ve A.Ü. Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hamit Hancı ise, geçmiş yıllarda Ege-Koop’tan ev sahibi olmuş biri olarak, Ankara projesini heyecanla beklediğini söyledi. Hancı, “ Ege-Koop gibi değerli bir kurumun Ankara’da proje geliştirmesine çok sevindim. Üniversite çatısı altında bu proje ile ev sahibi olmak isteyecek birçok kişi olacaktır. Ankara’da yeni yerleşim alanları yapılıyor ama Ege-Koop Başkent Evleri kooperatif koşulları ile yapılacak en mükemmel konutlar diyebilirim” dedi.