Ege Üniversitesi tarafından 2013-2014 yılları içerisinde desteklenen patent başvurusu araştırmacılarına sertifikaları törenle verildi.

Patent Sahipleri Sertifika Töreni Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sertifikalar ve ödüller Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz tarafından verildi.

SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANAN ÖĞRETİM ELEMANLARI

Etkinlikte; Dr. Ali Akdemir, Prof. Dr. Gülperi Öktem, Doç. Dr. Remziye Derici, Uzm. Umut çakar, Uzm. Emel Pala, Dr. Hüseyin Can, Dr. Seçkin Soyal, Batuhan Yeşilyurt, Esra Atalay, Prof. Dr. Perihan Ünak, Haya Muaharrami, Arş. Gör. Özge Kozbuş Güldü, Prof. DR. Fatma Yurt Lambrecht, Hale Biliş Soylu, Onur Alp Ersöz, Prof. Dr. Sibel Karakaya, Prof. Dr. Sedef Nehir El, Dr. Şebnem Şimşek, Doç. Dr. Esin Kocabaş, Eyüp Bilgi, Ece Bayır, Yrd. Doç. Dr. Suphi Öncel, Yrd. Doç. Dr. Aylin Şendemir Ürkmez, Prof. Dr. Sinan Akgöl, Razi Hilal Şenay, Prof. Dr. Adil Denizli, Prof. Dr. Yeşim Karasulu, Prof. Dr. Şebnem Apaydın, Dr. Eczacı Evren Gündoğdu, Uzm. Dr. Ilgın Yıldırım Şimşir, Uzm. Dr. Uğur Ağızeltür, Prof. Dr. Ercüment Karasulu, Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Uzm. Eczacı Tuğçe Turgay, Prof. Dr. Kevser Özgen Özer, Prof. Dr. Sakine Tucay Tanrıverdi, Doç. Dr. Evren Gökçe, Yrd. Doç. Dr. İpek Eroğlu, Gülçin Arslan Azizoğlu, Doç. Dr. Mine Özyazıcı, Yrd. Doç. Dr. Mesut Arıcı, Arş. Gör. Dr. Aysu Yurdasiper, Prof. Dr. Feza Bacakoğlu, Prof. Dr. Sabire Şöhret Aydemir, Doç. Dr. Hüsnü Pullukçu, Prof. Dr. Mine Hoşgör Limoncu, Yrd. Doç. Dr. Bayri Eraç, Prof. Dr. Osman Yılmaz, Doç. Dr. Nazan Özsal, Doç. Dr. Dinay Etik, Prof. Dr. Mehmet Emin Şengün Özsöz, Doç. Dr. Pınar Karakadayıfçılar ve Arş. Gör. Zeynep Yılmaz sertifika aldı.

Patent sahiplerine sertifikalarını veren Rektör Prof.Dr.Yılmaz, “54 buluş bildirimi gerçekleştirdi. Ege Üniversitesi’nin buluş ve bildirimlerinin hepsinin patent taramaları yapıldı. Bunlardan ticarileşebilecek olanlar patente başvurdu ve 2-3 kez elemeden geçirildi. Hepsi kod numaralarıyla jürilere gönderildi ve değerlendirmeleri yapıldı. Tamamen tarafsız, sonuçlar belli olduktan sonra kod numaralarından hangi ekipler olduğu ortaya çıkartıldı. Ben bunu özellikle belirtmek istiyorum, 54 buluşun tümüne patent başvurusu yapılabilecekken gerçekten ticarileşebilecek olanlar üstünde yoğun bir çalışma sergilendi ve bu kadarı patente başvurmuş oldu. Burada bulunan herkese açıkça ve övünerek söylemek istiyorum. Hangi patentin, hangi çalışma ekibinin ne yaptığını bilmeksizin kod numaraları üstünden bir değerlendirme yapıldı. Ege Üniversitesine, çalışma arkadaşlarıma, inceleyen tüm ekibe bu gururu bana yaşattıkları için teşekkür ediyorum. 54 buluş bir üniversite için fevkalade önemli bir şey. Ege Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Toplu halde çekilen fotoğrafların ardından sertifika töreni sona erdi.