Ege Giyim Sanayicileri Derneği, (EGSD) 14-15 Kasım tarihlerinde 3. Kez gerçekleştirilecek olan İzmir İstihdam Zirvesi’nde, sektörünü tanıtarak, hazır giyim sektöründe çalışmak ve kariyer yapmak isteyenleri bilgilendirecek.

İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, ilgili pek çok kurumun katılımıyla ‘İzmir 3. İstihdam Zirvesi Kültürpark Fuar alanında yapılacak. EGSD’nin 50 metrekare stand ile katıldığı Zirve, iş arayanlar ile kendilerine uygun çalışan bulmak isteyenleri bir araya getirecek.

İŞKUR tarafından kendilerine tahsis edilen stand ile bu yıl 3. kez düzenlenecek olan İstihdam Zirvesi’ne ilk kez katıldıklarını dile getiren EGSD Yönetim Kurulu Başkan Mukadder Özden, standlarını ziyaret eden kişilere sektörlerini tanıtacaklarını ve kariyer imkanlarını anlatacaklarını söyledi. Sektörde kalifiye iş gücü bulma konusunda sıkıntıların olduğunu ve düzenlenecek olan Zirve ile bu sorunun çözümüne katkı sağlamaya amaçladıklarını anlatan Özden şöyle konuştu: “Standımızda sektörümüzü tanıtacağız. Bu sektörde çalışmak, kariyer yapmak isteyen ve ilgi duyan ziyaretçilerimize bilgiler vereceğiz. Sektörün nitelikli elemana ihtiyaç duyduğu bölümleri anlatacağız ve bu sektörde çalışmak isteyen ziyaretçilerimizi üye firmalarımızla bir araya getirecek organizasyonları gerçekleştireceğiz. Standımızda üyelerimiz, İzmir Brode, Fırattex Tekstil, Egedeniz Tekstil, Hugo Boss, Ekol Tekstil, Leana Tekstil, Massexport, Simurg Tasarım, Farbe Tekstil, Sina Tekstil ve Roteks firmalarının temsilcileri de yer alacak” dedi.

40 BİN KİŞİ ZİYARET EDİYOR

3. İstihdam Zirvesi’ne İŞKUR ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde katıldıklarını, derneklerinin projeleri arasında sektördeki insan kaynakları ihtiyacını da karşılamanın yer aldığını anlatan Özden, şöyle konuştu: “Fuardaki EGSD standı üyelerimizin katılımıyla daha da zenginleşecek. Üyelerimiz, firmalarına ayrılan masalarda iş arayanlara firmalarının tanıtımını yapma ve elemanlar ile ön görüşme yapma imkanına sahip olacak. Fuarda toplanan özgeçmişler de ayrıca üyelerimiz ile paylaşılacak. 2012 yılında gerçekleştirilen İzmir 1. İstihdam Zirvesini 18 bin 384 kişi , 2013 yılında ise yaklaşık 40 bin kişi etkinliği ziyaret etmiş. Bu yıl 3.sü gerçekleştirilecek İstihdam Zirvesi’ne ilginin daha da artması bekleniyor. Zirve’de İŞKUR tarafından paneller, oturumlar, söyleşiler de organize edilecek. Zirve’nin sektörümüz için çok yararlı olacağına inanıyorum.”