Türkiye’de ekmek israfının önlenmesine yönelik tedbirlerin ivedilikle alınması amacıyla başlatılan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” ile ilgili Başbakanlık Genelgesi’nin, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından oluşturulmaya çalışılan duyarlılık çevresindeki çabalar devam ediyor.

Bakanlıklar, valilikler, belediyeler, üniversiteler ile diğer kamu kurum ve kuruluşları konuyla ilgili yapılabilecek çalışmaları masaya yatırırken, okullarda yapılan çalışmalarda minik duyarlılıklar oluşturulmaya çalışılıyor.

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından tüm yurtta etkin bir biçimde yürütülecek olan çalışmalarla israfın önlenmesi hususunda toplumsal bir bilinç ve farkındalık oluşturulmasına azami ölçüde katkı sağlayacakları belirtiliyor.

Çalışma kapsamında Ödemiş’te düzenlenen ‘ekmek israfı’ konulu resim yarışmasında da okul öncesi eğitim kurumlarındaki öğrenciler duyarlı hale getirilmeye çalışıldı. Konuyla ilgili açılan resim yarışması sonucunda ilçe birincisi Bekir Girgin Anaokulundan Ezgi Nisa İşçi, Ödemiş Anaokulu’ndan Defne Aksoy ilçe ikincisi, yine Ödemiş Anaokulu’ndan Cemal Eymen Sarı da ilçe üçüncüsü oldular.

Proje kapsamında, ekmek israfı ile mücadele konusunda toplumda farkındalık yaratan uygulamaların artarak devam etmesi bekleniyor.