16 Ekim’de İzmir’de kapılarını ikinci kez açan Kent Expo-Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı’nda en yeni teknolojiler buluştu. Kendi kendini temizleyen tuvaletler, akıllı saksılar, şiir, masal okuyan banklar, paslanmaz heykeller, gondol tipi salıncaklar, akıllı bisikletler, çizgi film karekterli oyun parkları ve daha birçok yeni ürün ilk kez Kent Expo Fuar’ında görücüye çıktı.

HİJYENİK TUVALET DİKKAT ÇEKTİ

Klozeti ayrı bir bölmede yıkayan patentli yıkma sistemi ile kendi kendini temizleyen şehir tuvaleti ilk kez Kent Expo Fuarı’nda sergileniyor. Henüz Türkiye’de kullanılmayan tuvalet, Fuar’da büyük ilgi gördü. 1 lira ile çalışan şehir tuvaleti, 40 saniye içinde kendini temizliyor ve bir sonraki kullanım için hijyenik bir ortam bırakıyor. Engellilerin de unutulmadığı tuvaletlerde, lavabolarda engelli arabasının tam yanaşabileceği ergonomik yapı, su ve sabun sensörleri ile el kurutma butonu bulunuyor.

ÇOCUKLAR BU PARKLARI ÇOK SEVECEK

Yarış bisikletleri, temalı salıncaklar, dünyada bir ilk olarak başlatılan Bugs Bunny, Tweety, Tazmanya Canavarı, Barnie ve daha bir çok çizgi film karakterinden oluşan oyun parkları, çocuk oyun grupları Kent Expo Fuarı’nda sergileniyor. Çocuklar; gemi, orman, tren, kale, uzay, kule temalı ve çizgi film kahramanlı oyun parklarını, kaaçuk 3 D figürler ile yarış bisikletlerini çok sevecek.

BU HEYKELLER İLE KENTLER DAHA GÜZEL

Paslanmaz kromdan yapılan heykeller Kent Expo Fuarı’nda. İlk kez sergilenen yunus heykel Ken Expo-Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı’nda büyük ilgi gördü. Özel, butik ürün olarak yapılan heykellerle kentler daha güzel ve estetik olacak.

KONUŞAN BANKLAR

Özel yazılımı sayesinde aydınlatmasını otomatik olarak kendi ayarlayan, fiskiyesi ile bitkilerini suluyan akıllı şehir saksısı ile konuşan banklar Kent Expo Fuarı’nda büyük ilgi gördü. Yanına yaklaştığınız yada üzerine oturduğunuz zaman özel sensörleri sayesinde masal, şiir okuyan, müzik çalan banklar görenleri çok şaşırtıyor. İlk kez Kent Expo Fuarı’nda sergilenen konuşan banklar, talebe göre bulundukları yerlerin tanıtılması amacıyla da üretiliyor.

ÇEVRE DOSTU ARAÇLAR

Caddeler, meydanlar, parklar ve bahçelerde kullanılan %100 elektrikli çevre dostu temizlik çöp toplama araçları Kent Expo Fuarı’nda sergileniyor. Çevre dostu araçlar; enerji tasarrufu, düşük maliyeti, kolay kullanımı, sıfır karbondioksit emisyonu, hızlı ve basit bakımı ile Amerika’dan sonra ilk kez Türkiye’de, Kent Expo Fuarı’nda ziyaretçiyle buluştu.

SALLANIRKEN YEMEK YEME KEYFİ

Piknik alanlarında ve parklarda kullanılan gondol tipi salıncak, özel mekanizması ile sallanırken yemek yeme keyfini bir arada sunuyor. Sallanırken üzerindeki yemeklerin düşmesini engelleyen sistemi ile 30 yıla kadar dayanıklı salıncak, isteğe göre polyester ve ahşap olarak yapılıyor.

YAŞAYAN DUVARLARLA SOKAKLAR DAHA YEŞİL

Yeşil duvar sistemleri sokaklarda, otoparklarda, yeşile ihtiyaç duyulan her yerde karşınıza çıkabilir. Kent Expo Fuarı’nda sergilenen yeşil duvar sistemleri, düşük maliyeti, bakım ve işçiliği ile kentlere estetik bir görünüm sağlayacak. Yeşil duvarlar sayesinde keçelerin üstüne yerleştirilen canlı bitkiler, özel sulama sistemi ile sulanarak çok daha uzun ömürlü ve sürdürülebilir yeşil alanlar yaratılıyor.

AKILLI BİSİKLETLER

Akıllı bisiklet sistemleri ilk kez Kent Expo Fuarı’nda sergileniyor. Abonman ve kredi kartı ile çalışan, özel yazılımlı otomosyan sistemli akıllı bisikletler; sağlıklı ve spor yapmak isteyenlerin vazgeçilmezi olacak. Kiralanan istasyon yerine istenilen istasyonda bırakılabilen bisikletler, aynı zamanda ne kadar kalori yaktığınızı da hesaplıyor. Akıllı bisikletlerin kentteki dolaşımı, bırakıldıkları duraklar, süre kontrolü, dijital bilgi sistemi ile kontrol ediliyor.