Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne olan 16 bin liralık kira borcu nedeniyle icraya verilmesine tepki gösteren engelli vatandaşlara, Eğitim-Bir-Sen İzmir Şube Başkanı ve Memur-Sen İzmir Temsilcisi Abdurrahim Şenocak’tan destek geldi. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi önünde yürütülen imza kampanyasına katılan Şenocak, "Yaşananlar sosyal belediyecilikle bağdaşmıyor" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Konak Center’da kiracısı konumundaki Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin tahliyesi için 4. İcra Hukuk Mahkemesi’nde dava açmasına tepkiler büyüyor. Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan Sakatlar Derneği İzmir Şubesi üyelerini ziyaret eden Şenocak, yaşananların sosyal belediyecilikle bağdaşmadığını söyledi.

Dernek temsilcileriyle görüşen Şenocak, "Herhangi bir ticari faaliyet yürütmeyen, kamu yararına çalışan sakatlar derneğinden kira alınmasına, hatta birikmiş borçlarından dolayı icraya verilme noktasına gelmesine şiddetle karşı çıkıyoruz. Sosyal belediyecilikle hiçbir alakası olmayan bu uygulamaya Büyükşehir Belediyesi bir an önce son vermelidir. Belediyeler, hele ki engelli vatandaşlarına, zorluk değil kolaylıklar yaratmalıyken bu yaşananlar kabul edilemez. İzmir Büyükşehir Belediyesi bir an önce bu yanlışından dönmelidir" diye konuştu.

Dernek, bugüne kadar toplanan 9 bine yakın imzayı Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve CHP Genel Merkezi’ne gönderecek. Yürütülen imza kampanyası kapsamında dernek yetkilileri 20 bin imzaya ulaşmayı hedefliyor.