Travel Turkey İzmir’de Stant açan Foça Belediyesi 4 gün boyunca dünyayla buluşurken, bu önemli fuarın da gözdesi oldu.

İzmir’in ev sahipliğinde düzenlenen Travel Turkey İzmir 8. Turizm Fuar’ında Foça Standı da yer aldı. Foça Belediyesi ile birlikte stantta yer alan SlowFood FoçaZeytindalı, ilçeye ait yöresel ürünleri tanıttı. Türk turizm sektörünün en önemli organizasyonları arasında yer alan “Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı”, Kültürpark Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenen törenle 8. kez açıldı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)Başkanı Başaran Ulusoy’un desteği ile açılan Foça Standında, SlowFood Foça Zeytindalı ile birlikte Foça İlçesinin tanıtımı yapıldı.

4 gün boyunca açık kalacak Fuar’da yerel ürünlerin tanıtımı yapılacak.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Fuarların Foça’nın tanıtımında önemine değinerek, “Öncelikle bizlere bu imkanı tanıyan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)Başkanı Başaran Ulusoy’a teşekkürlerimi sunarım. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarında, SlowFood Foça Zeytindalı ile birlikte yer alıyoruz. Fuar süresince Foça’mızın tanıtımını yaparken, yöresel ürünlerimizi de ön plana çıkaracağız. Bu tip fuarlara katılarak Foça’mızın tanıtımına katkıda bulunup, hedefimiz olan dünya kenti olma hedefimize yavaş ve emin adımlarla ilerliyoruz” dedi. Travel Turkey İzmir Fuar ve Konferansının ilk günü Foça standı da ziyaretçi akınına uğradı.

Foça standını ilk önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ziyaret ederken daha sonra Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral ziyaret etti.

Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı, 900’ün üzerinde firmanın katılımıyla büyüme trendini bu yıl da sürdürdü. İtalya’nın partner ülke olarak katıldığı fuarın partner ili ise Adıyaman. Geçtiğimiz yıl fuara 22 ülke katılım gerçekleştirirken, bu yıl katılımcı ülke sayısı 30’a yükseldi.