Tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde önceki gün vefat eden Foça’nın Sevilen doktoru Münip Dinç Foça aile kabristanlığında toprağa verildi. 2 ay önce beyin kanaması geçiren tedavi altında olan 87 yaşındaki Doktor Münip Dinç kurtulmayıp vefat etti.

1928 yılında Foça’da doğan Doktor Münip Dinç İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Ortopedi - Travmatoloji Uzmanı olmuş Anadolu’da bir çok hastane de görev yapmıştı. Emekliliğinde doktorluk mesleğine Foça’da devam etmiş, hayatı boyunca yardımseverliği ile tüm Foçalıların gönlünde taht kurmuştu. Münip Dinç Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı’nın kurucuları arasında yer almış vakfın bir çok projesine imza atmıştı. Foça’nın Efsane Doktoru Münip Münip Dinç, Foça Fatih Camii’nde Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Foça Eski Mezarlığı’ndaki Aile kabristanına defnedildi.

Cenaze törenine katılan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ tören sonrasında yaptığı açıklamada “Çok kıymetli bir şahsiyetti Münip amcamız Foça’ya çok büyük emekler vermiş bir değerdi asla unutmayacağız. Gönüllü anlamında bir çok kişiye örnek olacak işler yapmıştı. Başımız sağolsun” dedi.