Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı İzmir’deki oda ve borsaların yönetim kurulları ortak toplantısı, Menemen Ticaret Odasının ev sahipliğinde Foça Belediyesi Denizkent Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

Yönetim Kurulları ortak toplantısında konuşan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Türkiye’nin ilk tatil köyü olan Club Med tekrar turizme kazandırılmalı. Foça-Çanakkale yolu arasındaki yol en az 3 şeride çıkarılmalı. Kaklıç Hava Alanı sivil havacılığı kazandırılmalı” dedi. Başkan Demirağ, Foça Tatil Köyü’nün hala kapalı olduğunu ifade ederek, “Foça kimliğini artık kazanmış durumda. Türkiye’nin ilk tatil köyü olan Club Med hakkında farklı görüşler olmasından dolayı halen kapalı olduğu bir gerçek. Biz şu andaki mevcut yerle ilgili bir çalışma yürüttük bunla ilgili plan yapma izni aldık. Yaptığımız planları 6, 7 ay içinde Kültür ve Turizm Bakanlığına sunacağız. Biz kapalı olan Türkiye’nin ilk tatil köyünü tekrar Foça’ya kazandırmak istiyoruz.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ yaptığı konuşmada, Foça’da artık 12 ay turizm yapıldığına dikkat çekerken, “Yol sorununun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Ulaştırma Bakanlığı’nın Foça-Çanakkale yolu arasındaki 26 km’lik hattı, bölünmüş yol olmasa bile en az 3 şeritli hale getirmesini istiyoruz. Bu konuda bir an önce bir çalışma yapılmasını gerektiğine inanıyoruz. Foça’da turizm artık 12 ay boyunca yapılmaya başlandı. Ev pansiyoncuğu ile ilgili artık ruhsat verme sorunu da ortadan kalmıştır. Bizde hali hazırda kaliteli yatak sayımızı artırmaya çalışıyoruz” dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Çiğli, Menemen, Foça, Aliağa, Bergama, Dikili, Kınık ile birlikte Manisa’nın da içine bulunduğu bir alanda atıl durumda bulunan Çiğli Kaklıç Hava Alanı’nın tekrar sivil havacılığa kazandırılması gerektiğini savundu. Başkan Demirağ, “Manisa’dan Adnan Menderes Hava Limanı’na gitme zamanı ile Kaklıç Hava Limanına gitme zamanı arasında ciddi fark var. Yapılan yeni yollarla Kaklıç Hava Alanı’na gelmek artık daha kolay. Kaklıç Hava Alanının tekrar sivil havacılığa kazandırılması ile birlikte Bakırçay Havzası ve Manisa’yı da içine alabilecek şekilde çok büyük bir katkı sağlayacaktır” dedi.