Başta Foça Turizmciler Yatırımcılar ve Esnaflar Birliği (TUDER) Başkanı Işıl Dirim Kavitaş ve TUDER Başkan Yardımcısı Bilge Durdu olmak üzere TUDER Yönetim Kurulu Üyeleri, Ege Turizm İşletmeciler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ve ETİK Genel Sekreteri Şinasi Akçay ile İZSU Genel Müdürü Mustafa Güven Ağar’ı makamında ziyaret ettiler.

Daha önce Foça Turizmi’nin tanıtılması ve geliştirilmesi için çalışmalarını hızlandıran Foça TUDER Başkanı Işıl Dirim Kavitaş ve TUDER Başkan Yardımcısı Bilge Durdu, yapılan ziyarette Foça’nın var olan problemlerinden biri olan su konusuna değindiler. Foça’da yer alan büyük, küçük, butik otel ve pansiyon gibi işletmelerin yüksek fiyatlarda su parası ödemelerinden dolayı mağdur duruma düştüklerini belirten Foça TUDER, bu konu hakkında ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler’le birlikte İZSU Genel Müdürü Mustafa Güven Ağar’a çözüm önerisinde de bulundular.

Foça’nın Türkiye Özel Çevre Koruma Bölgesi listesinde yer alması nedeniyle Özel Koruma Bölgesi içerisine dahil olan yerlerden su parası alımı konusunda indirim yapılabileceği önerisini sunan Foça TUDER, bu konuda çalışmaların yapılması hususunda Mustafa Güven Ağar ile fikir alışverişinde bulundular.

Konuyla ilgili açıklama yapan Foça TUDER Başkanı Işıl Dirim Kavitaş ve Foça TUDER Başkan Yardımcısı Bilge Durdu, ’’Foça Özel Koruma Çevre Bölgesi listesinde yer almasından, sit alanı içerisinde olmasından ve Foça’da bulunan askeriye bölgesinden ötürü turizm açısından gelişemiyor. Bu anlamda Foça, adeta sıkışmış durumda. Bu sıkışmışlığın üzerine Foça’daki büyük,küçük ve butik oteller ile pansiyonlardan alınan yüksek su parası ücretleri, adeta Foçalı turizmcilerin belini büküyor. Bu durumda, Foça TUDER olarak ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler’le birlikte Özel Koruma Çevre Bölgeleri olarak kabul edilen yerlere has bir su indirimi uygulaması yapılması önerisini düşündük. Foça da Özel Koruma Çevre Bölgesi listesinde yer alması nedeniyle bu uygulamadan faydalanabilir. Biz de bu konu hakkında görüşmek üzere Sayın Mustafa Güven Ağar ile bir araya geldik. Bizleri makamında ağırladığı için Foça TUDER olarak kendilerine teşekkürlerimizi sunuyor ve yeni görevlerinde başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandılar.

İZSU Genel Müdürü Mustafa Güven Ağar ise getirilen çözüm önerisine ilişkin olarak, “Foça’nın turizm yönünden gelişmesini ben de gönülden istiyorum. TUDER Yönetim Kurulu Üyeleri ve ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler tarafından getirilen çözüm önerisine yönelik çalışmalar yapacağız. Duyarlılıklarından ötürü kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum” açıklamasında bulundu.