Karşıyaka Belediyesi ile Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (EFSA) işbirliğiyle düzenlenen “4. Uluslararası Karşıyaka Fotoğraf Günleri”, yüzlerce fotoğraf tutkununu Karşıyaka’da buluşturdu. Organizasyon kapsamında, ilkokul öğrencilerinin fotoğraf sunumlarından profesyonel sanatçıların söyleşi ve sergilerine kadar pek çok renkli etkinlik gerçekleştirildi.

Karşıyaka Belediyesi ve Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği’nin (EFSA) düzenlediği “Uluslararası Fotoğraf Günleri”, bu yıl 4’üncü kez kapılarını açtı. Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ücretsiz etkinliklerde hem yurt içi hem de yurt dışından pek çok fotoğraf sanatçısı yer aldı. 28 fotoğraf sunumu ve 2 söyleşiye ev sahipliği yapan organizasyon çerçevesinde açılan 7 fotoğraf sergisi de sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

ÇOCUK GÖZÜYLE SANAT

Çocukları fotoğraf sanatına özendirmeyi amaçlayan, “Küçük Bakışlar, Büyük Dokunuşlar” başlıklı çalışma, organizasyonun en çok ilgi çeken etkinliklerinden biri oldu. Bu çalışma kapsamında, Ankara İlkokulu öğrencilerine fotoğraf makinesi dağıtıldı ve fotoğraf çekmeleri istendi. Daha sonra da çocuk gözüyle çekilen fotoğraflarla sergi açılarak, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

KATILIM YOĞUN OLDU

Moderatörlüğünü EFSA Başkanı Ahmet İmançer’in yaptığı, Emine Kart , Bülent Kılıç, Bünyamin Aygün ve Kazım Kızıl gibi tanınmış isimlerin konuşmacı olarak katıldığı “Vatandaş Gazeteciliği” başlıklı söyleşi de katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Öte yandan, Norveç, Belçika, Azerbaycan , Avusturya gibi ülkelerden gelen sanatçılar da sunumları ile fotoğraf tutkunlarının karşısına çıktı. Ödemiş Fotoğraf Gönüllüleri, İzmir Doğa Fotoğrafçıları, İzmir Fotoğraf Dostları, Ege ve Dokuz Eylül Öğrenci Toplulukları gibi gruplar da sunum ve sergileri ile organizasyona katıldı.

AKPINAR’A PLAKET

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Fotoğraf, çok önemli bir sanat dalı. O anı yakalamak çok güç, sanatçı gözüyle yakalanan o kareler ayrı bir anlam kazanıyor. Fotoğrafa gönül verenleri, bu anlamlı ve değerli uğraşları için kutluyorum. Karşıyaka Belediyesi olarak, sanatın her dalında olduğu gibi, fotoğraf branşına da sahip çıkmayı, destek olmayı sürdüreceğiz” dedi.

EFSA Başkanı Ahmet İmançer ise “Bize her konuda salonlarını açan, her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu. İmançer, Başkan Akpınar’a bir de plaket takdim etti.