Gaziemir Belediyesi ve Kent Konseyi, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Günü’nde fotoğraf sergisi düzenledi. “Kadınım, her şeye rağmen varım” isimli sergide farklı meslek gruplarındaki kadınlar fotoğraflanarak onların yaşadıkları sorunlara dikkat çekiliyor.

Gaziemir Belediyesi ve Gaziemir Kent Konseyi 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddet Günü’nde kadın konulu fotoğraf sergisi düzenledi. Optimum Outlet AVM’de düzenlenen serginin açılışını Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İlçe Kaymakamı Yaşar Dönmez, Optimum Outlet AVM Müdürü Hilmi Noyan, Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Savaş Kapucu çalışmada yer alan kadınlarla birlikte yaptı. Fotoğraf Sanatçısı Güneş Sertcan’ın “Kadınım, her şeye rağmen varım” isimli sergisinde farklı mesleklerden kadınların fotoğrafları yer alıyor. Kadının çalışma hayatını anlatan fotoğraflarla iş hayatında var olmaya çalışan kadınların yaşadıkları, haksızlıklar, zorluklar ve kadına yönelik şiddetin boyutları anlatılıyor.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un kadınlara yönelik en önemli projesini, Cumhuriyet Semt Evleri oluşturdu. Kadınları sosyal ve ekonomik hayatın içine çekmek amacıyla kurulan Cumhuriyet Semt Evleri’nde verilen kurslar, eğitimler ve çözümlenen sorunlarla başarı hikâyeleri ortaya çıktı. Semt Evleri’nden yararlanan yaklaşık 5 bin kadına bu merkezlerde ayrıca avukat, sosyolog ve psikologlar aracılığıyla danışmanlık hizmetleri sunuldu.

2009 yılından önce açılan Kadın Danışma Merkezi de bu dönemde daha etkin hizmet verir hale getirildi. Bu merkezde her türlü sosyal ve hukuki danışmanlık destekler verilen kadınlara, çeşitli eğitim ve seminerle kendilerini geliştirme fırsatları sunuldu. Öte yandan 48 ayrı branşta düzenlenen hobi, beceri ve mesleki kurslar ile düzenlenen sportif faaliyetler aracılığıyla da beş binden fazla kadın sosyal hayata çekildi.