Gaziemir AKM’de ‘Sözcükler Can Yücel’i özler’ isimli oyunu sergileyen Tiyatro Simurg, usta şair Can Yücel’in hayatını anlattıkları oyunlarıyla ülkenin yakın tarihine de ayna tutuyor.

Gaziemir Belediyesi’nin Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği kültür etkinlikleri kapsamında Tiyatro Simurg ekibi, ‘Sözcükler Can Yücel’i özler’ isimli oyunlarını sahneledi. Usta şair Can Yücel’in hayatının anlatıldığı oyun, ülkenin toplumsal, siyasal, ekonomik arka planına da ayna tutuyor. Can Yücel’in hayata ve sanata mizahla yaklaşmasını konu alan oyun şairin yaşamı üzerinden ülke belleğinde yer edinmiş 12 Mart, 12 Eylül darbeleri, çok partili döneme geçiş, aydınların öldürülmesi ve sürülmesi, cezaevleri, Sivas olayları başta olmak üzere birçok konuyu da ele alıyor.

Mehmet Esatoğlu’nun yazdığı, yönettiği ve Nur Akdağ’la birlikte sergilediği, Can Yücel’in Kuzguncuk’ta gittiği kahvenin çaycısı ile Bertol Brecht’in “Kafkas Tebeşir Dairesi” adlı oyunundaki Gruşa karakterinin karşılaşmaları ile başlayan oyun, seyirciyi usta şairin yaşamında gezdirmeyi başarıyor. Can Yücel’in şiir ve anekdotlarına yer verilen oyun senaryosu ve oyuncuların performansıyla seyircinin beğenisi kazandı, ayakta alkışlandı.