Gediz Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Bora Talun, Güney Kutbu’na araştırma istasyonu tasarladı. Yer ve gök bilimcilere zorlu iklim koşullarında ideal çalışma ortamı sunan sıradışı proje, Mimarlık Eğitimi Derneği tarafından ödüle layık görüldü

Gediz Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Bora Talun, sıradışı bir çalışmaya imza attı. 21 yaşındaki mimar adayı, Güney Kutbu’nun zorlu doğa koşullarında çalışan yer ve gök bilimcilere araştırma istasyonu tasarladı. 36 parçanın birleştirilmesinden oluşan istasyon, bir bölümü buzulların üstünde, bir bölümü de yeraltında düşünüldü. Bilim insanlarını yaşamın olmadığı Güney Kutbu’nda hayatta tutacak hem de onlara ideal araştırma ortamı sunacak proje beğeni topladı, Mimarlık Eğitimi Derneği tarafından jüri özel ödülüne layık görüldü.

Mimarlık alanında ülkemizin önde gelen ödüllerinden birini kazanan Bora Talun, şimdiki hedefinin ses getiren projesini yurtdışına taşımak olduğunu söyledi, “Böylesine önemli bir başarıya ulaşmak, uluslararası yarışmalara katılmak için beni cesaretlendirdi” dedi.