Güzelbahçe Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesi, oy birliğiyle 35 milyon lira olarak kabul edildi.

Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ikinci birleşiminde Güzelbahçe Belediyesi’nin 2015 yılı bütçe kararnamesi tartışıldı. Gelir ve gider bütçesi CHP ve DSP’li üyelerin oylarıyla 35 milyon lira olarak onaylandı. Bütçede en büyük pay 17 milyon 759 bin 850 lira ile Ekonomik İşler ve Hizmetler’e ayrılırken, 11 milyon 258 bin 721 lira ise Genel Kamu Hizmetleri için ayrıldı.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, dengeli bir bütçe yaptıklarını belirterek, “Gerçekleşme oranı yüksek, uygulanabilirliği ve gerçekliği yüzde yüz olmasını beklediğimiz örnek bir bütçeyi hayata geçiriyoruz. 30 bin nüfuslu bir kent için 35 milyon liralık bütçe gerçekleşme oranı açısından çok makul bir bütçedir. Planlı programlı bir çalışma ile belediyeciliğin olmazsa olmazlarını layıkıyla yerine getirmeye çalıştık ve bundan sonra da çalışacağız.Oy birliği ile karara bağladığımız 2015 bütçesinin Güzelbahçe’ye hayırlı olmasını diliyor, meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bütçe, meclisten oybirliğiyle geçerken, bazı tarifelerde yeniden belirlendi. Kapalı pazaryerinde tezgah açacak olan pazarcı esnafından yıllık 1500 lira, üreticilerden ise bin lira alınması karara bağlandı. Açık pazarlardaki esnaftan alınan işgaliye ücreti ise tezgah başına 5 lira olarak belirlendi. Katık atık ücretleri 200 metrekare altındaki kentsel konutlardan 9 lira 99 kuruş alınması karara bağlanırken, Küçükkaya, Payamlı, Çamlı, Atatürk, Yelki ve Yaka Mahallerinde köy içinden alınan katı atık bedeli 5.16 ile 7.95 lira oldu. İşyerlerinden alınan katı atık bedelleri ise metrekare büyüklüğüne göre 14.68 ile 19.59 lira olarak belirlendi.

Şehit aileleri, gazi ve engelli vatandaşlardan ise sadece 1 lira katı atık bedeli alınması kararlaştırıldı. Bu arada küçük esnafı korumak adına büyük süpermarket, hipermarket ve marketlerden alınan işyeri açma ve ruhsat bedeli 5 bin liraya çıkarıldı.

Bu arada Türk -İş’e bağlı Belediye İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Şahin Kaya ve yöneticiler, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye işçilerin haklarını, maaş ve ikramiyelerini aksatmadan ödediği için teşekkür plaketi verdi. Kaya, “Güzelbahçe Belediyesi, İzmir’de en düzenli maaş ödeyen belediyeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu nedenle emekçilere sahip çıktığı, onların hakkını koruduğu için başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.